26. kolo
23.02.2019 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Mbappé zase úřadoval. Pařížané hravě přehráli Nimes

Protože druhé Lille v pátek pouze remizovalo, navýšil PSG po tomto kole svůj náskok na čele na rozdíl sedmnácti bodů. I když domácí opět nemohli počítat se zraněným Neymarem ani Edinsonem Cavanim, v ofenzívě jejich absence znovu nebyly příliš znát. Kromě tří vstřelených branek spálili Les Parisiens také mnoho dalších šancí.

Už se z toho stává v posledních týdnech jakýsi hit, který z reportérů rádií jen těžko mizí. Řeč je o Kylianovi Mbappém, jemuž jako by vůbec nevadilo, že má směrem dopředu úplně jiné spoluhráče, a i tak střílí góly s nebývalou pravidelností. Tentokráte proti Nimes zaznamenal další dva a upevnil si s dvaadvaceti brankami svou pozici nejlepšího střelce ligy.

Přitom nebýt hostujícího brankáře Bernardoniho, jenž se na Mbappého evidentně velmi dobře připravil, mohl francouzský forvard skórovat ještě několikrát. Mnohokrát ho pozlobila horší koncovka, jako například v 53. minutě nebo v 60. minutě, jindy ztroskotal právě na rukavicích svého protivníka, jenž ho parádně vychytal například ve 33. minutě či 79. minutě.

Mbappé přitom rozvlnil síť už v prvním poločase, a to v jeho poslední desetiminutovce. Nejprve zacílil snadno do prázdné brány, jenže video ukázalo, že se nacházel v těsném ofsajdu. A o pár chvil později se prosadil po rohovém kopu, avšak opakované záběry ukázaly, že zahrál rukou, a tak místo uznané trefy inkasoval pouze žlutou kartu.

Vůbec poprvé se Pařížané ujali vedení ve 40. minutě, to když Verratti načechral parádní dlouhý pas na Nkunkua, jenž se sám před Bernardonim v koncovce nezmýlil. Ve druhé půli již zaúřadoval dvakrát Mbappé, který v 69. minutě těžil z výtečné práce Juana Bernata a v 89. minutě pohodlně proměnil svou příležitost po přihrávce od Nkunkua.

Nimes neodvedlo špatný výkon především v první třicetiminutovce. PSG se proti jeho dobře zkonsolidované defenzívě opravdu jen těžko prosazoval, naopak se hosté mohli rovněž ujmout vedení, kdyby Briancon ve 20. minutě stlačil svou hlavičku pod břevno nebo kdyby docela aktivní Denis Bouanga nenamířil míč z dobré pozice jen do boční sítě.

Pak už však otěže zápasu zcela přebrali Les Rouge-et-Bleu, kteří vládli, dle papírových očekávání, všem důležitým fotbalovým aspektům. Mbappé mimochodem v tomhle klání překonal další historický milník francouzské nejvyšší soutěže. Stal se totiž vůbec nejmladším hráčem, který si na své konto v Ligue 1 připsal rovnou padesátku přesných zásahů.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele