14. kolo
25.11.2018 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Montpellier HSC - Stade Rennes 2:2

Domácí Montpellier v utkání plném zvratů bere jen bod. Rennes sice rychle vedlo, ale ještě dvacet minut před koncem zásluhou dvou branek Delorta prohrávalo. Pak dal konečnou podobu výsledku hostující Benjamin Bourigeaud.

Favoritem byl samozřejmě domácí tým, který letos překvapuje širokou veřejnost a drží se hned za ústřední dvojicí v popředí tabulky. Rennes naopak pobývalo před tímto utkáním až na 14. místě. V základní sestavě Rennes začal Tomáš Koubek a mohl se už v páté minutě radovat spolu s ostatními hráči z prvního gólu. Ten měl na svědomí záložník Hatem Ben Arfa, který si navedl míč na střelu a otřel ji o obránce Pedra Mendese, který změnil směr střely tak, že na ni brankář Lecomte nemohl dosáhnout.

V domácím dresu se obdobně pokusil zakončit Andy Delort, který se později stal hrdinou domácích fanoušků. Tentokrát ale Bensebaini jeho pokus zablokoval mimo. V 18. minutě brankář Koubek inkasoval, když míč za jeho záda dostal hlavičkující Damien Le Tallec. Koubek byl bezbranný, ale nemusel smutnit dlouho, protože gól pro ofsajd nebyl uznán. Na opačné straně se o chvíli později pokusil zvýšit vedení Rennes Clément Grenier po přímém volném kopu, ale jeho šanci zmařil brankář Lecomte.

Ještě dvakrát v první půli se do zakončení dostala domácí opora Andy Delort, ale pokaždé ztroskotala na výkonech brankáře Tomáše Koubka. Delort se však přeci jen dočkal, konkrétně v nastavení prvního poločasu. Damien Le Tallec tvrdě vypálil po individuální akci, jenže Koubkův zákrok poslal míč jen ke kopačkám Andy Delorta. Ten už měl úlohu hodně snadnou a dokázal českého brankáře v pohodě překonat.

Delort byl hlavní hybnou silou domácích a jeho skvělé chvíle pokračovaly. Pouhé čtyři minuty po návratu ze šaten záložník Ellyes Skhiri vyřadil ze hry obránce Rennes brilantní patičkou a poslal do úniku Gaëtana Labordeho. Ten našel povedeným centrem Andyho Delorta a zkušený Francouz zařídil vedení domácích!

Sudí Brisard byl sice chvíli na pochybách, zda se nejednalo o ofsajd, ale nakonec gól uznal. O chvíli později musel zasahovat Koubek, který parádním reflexivním zákrokem zmařil šanci Gaëtana Labordeho. Romain Del Castillo pak chtěl najít Ismaïla Sarra, ale celou akci pokazil špatnou nahrávkou. Sarr by mohl postupovat sám!

Domácí Montpellier dominoval a když to nešlo kombinačně, pokusil se o střelu zpoza vápna nad branku Florent Mollet. Ačkoli bylo Rennes tlačeno, dokázalo srovnat. Do vápna proběhl rychlonohý Ismaïla Sarr a Paul Lasne jej fauloval! Sudí okamžitě pískal penaltu a k ní se postavil Benjamin Bourigeaud. Přesnou ranou poslal brankáře Benjamina Lecomteho na opačnou stranu a srovnal na konečných 2:2!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele