21. kolo
17.01.2018 21:00 CET
8 : 0
(4:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Dijon FCO 8:0

Že PSG přehraje svého soupeře výraznějším způsobem, to není až tak neobvyklé. Ani osmigólový příděl Dijonu není v posledních letech jedinou čestou výjimkou (vzpomeňme na březen 2016, kdy celek z hlavního města nadělil Troyes dokonce devítku). Tentokrát se staly dvě pozoruhodné věci. Jednak se Neymar prosadil hned čtyřikrát, a jednak Edinson Cavani dorovnal Zlatana Ibrahimoviće na prvním místě historické tabulky klubových kanonýrů.

Družina Unaie Emeryho se rozhodla, že soupeře v žádném případě nebude šetřit a své příznivce v Parku princů poprvé potěšila už ve 4. minutě. Ángel Di María z hranice šestnáctky křižnou střelou dokonale nachytal Baptiste Reyneta - 1:0. V 15 minutě dostal výtečnou přihrávku za obranu Neymar, načež se pokusil sám přehodit brankáře. Dobíhající Di María vše ještě jistil u čáry a přidal tak svou druhou trefu v utkání - 2:0.

Pak přišla chvíle uruguayského reprezentanta. Jeho spoluhráč a stříbrný medailista z posledního mistrovství světa tentokrát nestřílel, nýbrž centroval a Cavani se prosadil přesnou hlavičkou - 3:0. Gól měl číslo 156, přičemž na tuto metu potřeboval 226 zápasů, na rozdíl od svého někdejšího švédského spoluhráče, který to zvládnul za 180 duelů.

Neymarova první gólová chvíle přišla ve dvaačtyřicáté minutě. Z nějakých osmnácti metrů zahrál přímý kop tak, že obstřelil zeď a Reynet se mohl jenom ohlédnout - 4:0. Pokud si Olivier Dall’Oglio myslel, že hvězdní borci PSG budou o poločase nasycení, tak se šeredně spletl. Zvláště na brazilském klenotu bylo znát, že cítí, že by si mohl výrazně vylepšit střelecký účet.

V 57. minutě nezvládnul odkop Cédric Yambéré, čímž Neymarovi namazal na druhou trefu, kdy balon z nějakých deseti metrů uklízel přesně po zemi - 5:0. Bývalý útočník Barcelony v 73. minutě ukázal, jak může být fotbal jednoduchý. U středového kruhu prostě převzal balon, obešel šest protihráčů a celé sólo zakončil přízemní střelou do protipohybu gólmana - 6:0.

Za čtyři minutky se dočkal i ten poslední z obávaného tria. Kylian Mbappé tentokrát přišel na hřiště až v 68. minutě. Bleskově se rozeběhnul, čímž pobídnul Neymara, aby mu adresoval do vápna přihrávku. Následně volil tvrdou střelu na bližší tyč, přestože mohl klidně ještě servírovat Cavanimu, který byl před bránou zcela osamocen - 7:0.

Pro jednoho z nejoslavovanějších fotbalistů současnosti to byla třináctá asistence, přičemž v této statistice vévodí všem hráčům Ligue 1. Sám přidal i poslední trefu. Yambéré ve velkém čtverci nešikovně podkopnul Edinsona Cavaniho a kopala se penalta. Neymar se rozeběhnul, skoro zastavil, aby viděl, kam se pohne muž v rukavicích, a pak už nebyl problém rozvlnit síť - 8:0.

PSG tedy připisuje osmnáctou výhru v sezoně a před Lyonem, se kterým se utká právě tuto neděli, má luxusní jedenáctibodový náskok. Dijon si vybral slabší chvilku a tentokrát rozhodně nepřipomínal ten bojovný tým. O víkendu tak bude muset ve vcelku důležitém střetnutí proti Racingu Strasbourg pořádně zabrat.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele