14. kolo
25.11.2017 20:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Dijon FCO - Toulouse FC 3:1

Když Dijon chce, umí zabrat. Ještě v půlce října měl na svém kontě pouhých šest bodů, od té doby nastřádal během následujících pěti kol dalších dvanáct, a okupuje tak pozice v klidném středu tabulky. Toulouse naopak i nadále působí jakýmsi malátným dojmem, nějakou sérii dobrých výsledků urvat nedokáže, a v lize nevyhrál už počtvrté v řadě.

Ještě nikdy v historii se nepodařilo domácím v rámci Ligue 1 zvítězit před vlastními fanoušky třikrát za sebou. A ačkoli burgundský celek do tohoto střetnutí nevstoupil úplně tou správnou nohou, podařilo se mu nakonec po skalpech Nantes a Troyes skolit rovněž svého nynějšího protivníka. O jeho neúspěchu možná rozhodly hned úvodní minuty.

Sudí Jochem totiž hostům přisoudil poměrně hodně kontroverzní penaltu v 5. minutě hry. Blin se v šestnáctce srazil se stoperem Djilobodjim, a i když to byl možná on, kdo do souboje vletěl větší silou, upadl na zem paradoxně toulouský záložník, a jednoduše se kopala penalta. Avšak brankář Reynet nepovedenou střelu Gradela z bílého puntíku lapil.

Tohle neproměnění šance jako by se TFC následně šeredně vymstilo. Měl už docela štěstí, že se ve 37. minutě neprosadil Saïd, proti němuž musel zasahovat brankář Lafont, ale ve 42. minutě již inkasoval. Kwon rozehrál rohový kop přihrávkou na Saïda, ten mu balón vrátil, Jihokorejec pak prošel až příliš snadno do vápna a levačkou zacílil.

V 57. minutě navýšil náskok DFCO střídající Xeka, portugalský záložník, jenž je v klubu na hostování z Lille. Centrem z pravé strany ho vybídl Sammaritano a jeho spoluhráč z hranice brankového území nikým nehlídaný uklidil míč bez problémů k tyči. V 62. minutě pálil zostra Saïd, v tomto případě ale ještě kýžený a chtěný prostor netrefil.

To se mu povedlo až o dvě minuty později. Napravo si narazil s Júliem Tavaresem, vlétl bleskově do šestnáctky a pravačkou propálil Lafonta na jeho bližší tyčce. Toulouse stačilo už jen negativní stav jaksi korektně upravit. V 71. minutě načechral Jean balón do pokutového území, kam si naběhl střídající Delort, a ten snadno zamířil do sítě.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele