23. kolo
26.01.2018 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Dijon FCO - Stade Rennes 2:1

Dijon ukázal, že jestli se kvůli něčemu drží stále nad sestupovým pásmem, je to bezpochyby jeho bilance na domácím hřišti. V tomhle ohledu patří v Ligue 1 vůbec k těm nejlepším, v uplynulých dvanácti zápasech hned sedmkrát vyhrál. Na Stade Gaston Gérard přitom neuspělo ani rozjeté Rennes, které vyhrálo třikrát v posledních čtyřech zápasech.

Velký okamžik přitom prožila jedna z největších legend francouzské nejvyšší soutěže Florent Balmont. Brzo osmatřicetiletý defenzivní záložník, který si nikdy ve své kariéře nevyzkoušel zahraniční angažmá, sbíral povětšinou spíše žluté karty. Už druhou sezónu působí v Burgundsku, ale až teprve nyní zaznamenal premiérovou trefu.

Balmont, pro něhož to bylo celkově 476. ligové utkání, snad nemohl své blížící se narozeniny oslavit lépe. A ukázal, že ani zdaleka nechce skončit na skládce starého železa. Po půlhodině hry ho Rosier uvolnil svou přihrávkou ve vápně, a ačkoli se Balmont následně dostal do poměrně složitého úhlu, propálil brankáře Koubka na bližší tyčce.

Přitom ve 24. minutě mohl jít do vedení bretaňský celek, jenže Khazri díky svému přímému volnému kopu neskóroval. Náskok Dijonu naopak mohl navýšit znovu živou vodou politý Balmont, nicméně na Koubka ve 33. minutě nevyzrál, a pak se snažil skórovat Sliti, avšak jeho střelu dokázal vychýlit mimo bránu hostující obránce Bensebaini.

Rennes se pak čtyři minuty před přestávkou dočkalo vyrovnání. Centr zleva od Ludovica Baala ještě nikoho nenašel, balón však do vápna z opačné strany vrátil ihned Bourigeaud, po jehož pasu se ve skluzu prosadil Sarr. V 65. minutě ale domácí navrátili vedení na svou stranu a až do závěrečného hvizdu sudího Brisarda ho už nepustili.

Znovu u toho přitom byl Balmont. Ten přebral míč po obloučku Haddadiho, vlétl do šestnáctky, našel pak nabíhajícího si Júlia Tavarese, a ten hlavou z blízkosti pohotově zavěsil. SRFC nepůsobil ve druhé půli směrem dopředu úplně nejlepším dojmem. Možná jen Khazri a Sarr jaksi zahrozili, ale ani jeden z nich ve svých příležitostech neuspěli.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele