12. kolo
06.11.2016 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Stade Rennes 4:0

Ve formě hrající Rennes si v Paříži dělalo zálusk na překvapivé body, nakonec však odjíždí s drtivou porážkou 0:4. Mužem zápasu byl Edinson Cavani, který zvýšil svůj střelecký účet na 11 tref ve 12 zápasech. PSG tak stáhlo náskok vedoucího Nice na tři body.

Domácí vstupovali do utkání v dobré náladě; v týdnu totiž vydřeli výhru v Basileji, která jim zajistila postup do osmifinále Ligy mistrů, a i dnes byli na hřišti od začátku lepším týmem. V první šanci se ocitl sváteční střelec Thiago Silva, jehož tvrdá hlavička po Di Maríově rohovém kopu mířila do sítě, byla však zastavena bránícím Gelsonem Fernandesem.

Po půlhodině hry už šel favorit do vedení - a to z takřka identické situace. Opět u toho byl Di María a jeho pas od rohového praporku; Silvovu roli hlavičkáře však tentokrát zaujal šutér Cavani, a přestože Fernandes (spolu s gólmanem Costilem) dělali vše pro to, aby míč odklidili, nakonec po odrazu od tyče přece jen skončil v síti. Uruguayský forvard pak ve 42. minutě zvýšil vedení už na 2:0, když po Mendesově obranné chybě krásně přeloboval Costila.

Měl to být Cavaniho večer; ve druhé minutě nastavení první půle se však nejlepší ligový střelec zranil a musel střídat. Ne že by to Pařížany zastavilo. I po změně stran soupeře tlačili a už ve 47. minutě mohl Di María luxusním volejem zvyšovat na třígólový rozdíl; míč však letěl těsně mimo. O dvě minuty později napálil Argentinec přímý kop do zdi, načež v další šanci vyzval ke skórování Auriera, který však trefil pouze břevno.

O třetí branku se tak nakonec musel postarat Adrien Rabiot, jemuž do střelecké pozice přihrával - pochopitelně - muž zápasu Di María. To se psala 67. minuta. Aurier ještě o chvíli později trefil další břevno, to už ale bylo jasné, že Pařížané dnes body neztratí. Finální tečku za výsledkem napsal jedenáct minut před koncem Marco Verratti, který volejem zužitkoval pobídku střídajícího Ben Arfy.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je na čase změnit naši hru.. 4:1 (i když to určitě zase bude těsné vítězství tak max 2:1).

Reagovat
cetto

Boha co to zas vymejšlej s tou sestavou Gnagnon v základu, Bensebaini na CM, Henrique na úkor Grosickeho..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele