10. kolo
23.10.2016 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Olympique Marseille 0:0

Nový kouč OM Rudi Garcia začal svoji náročnou misi pozitivně, když si z Parku princů odváží trochu nečekaný bod. První letošní Le Classique příliš fotbalové krásy nenabídlo - oproti nedávným časům, kdy svoje vítězné mašiny vedli do boje Laurent Blanc s Marcelem Bielsou, působí dnešní chudokrevná remíza 0:0 vyloženě nezáživně. Hosté s ní ale mohou být spokojeni, na rozdíl od domácích, kterým se stále nedaří držet krok s vedoucím duem Nice - Monaco.

Garciův začátek angažmá byl extrémně hektický; někdejší kouč Lille a AS Řím je v Marseille teprve od čtvrtka, což znamená, že měl pouze dva tréninky na seznámení s kádrem a přípravu na zápas - shodou okolností největší, nejsledovanější a nejslavnější francouzské derby. Není proto divu, že v prvních deseti minutách domácí PSG zcela dominovalo, jak dokládá držení míče přes 80 procent (!).

Jenže hostující plán nakonec vyšel. Garcia se rozhodl zaujmout defenzivní pozici a poslal na hřiště hned tři stopery včetně Jorgeho Rolanda, jehož start asi nikdo nečekal; ještě překvapivější však byl jeho výkon, který si zaslouží cenu pro muže zápasu. S Rolandem v čele fungovala marseilleská obrana spolehlivě a nedávala dominujícímu soupeři šanci probít se k bráně Yohanna Pelého (jehož tak drželo v pohotovosti pouze sbírání malých domů a propagačních pokusů bez šance na gól). Největší šanci první půle zahodit Edinson Cavani, který ve 34. minutě hlavičkoval po Di Máriově přímém kopu těsně nad; o deset minut později si Uruguayec snažil vyprosit penaltu, ale bezúspěšně.

Olympique ukázalo první náznaky útočných choutek až po změně stran, s příchodem mladého Zinédine Machacha. Ex-toulouský záložník se výrazně podílel hned pod první nebezpečnou akcí svého týmu, když založil útok, na jehož konci hledal Florian Thauvin centrem úplně volného Bafétimbi Gomise; situaci ale na poslední chvíli vyřešil heroickým zásahem Thiago Silva. Na druhé straně se Di María připomněl ránou do boční sítě a Cavani opět hlavičkoval příliš vysoko.

V závěru mohl právě Cavani potvrdit status letošního pařížského hrdiny, v největší šanci zápasu ale selhal. Osm minut před koncem byl po Matuidiho přihrávce v ideální střelecké pozici, fanoušci se však radovali předčasně - Pelého tři tyče byly pro uruguayskou hvězdu dnes zkrátka zakleté.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2 1

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra domácích o 2 a více golu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele