12. kolo
30.10.2015 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - Paris Saint-Germain 0:1

PSG na půdě Rennes potvrdil roli favorita a i s dost oklestěnou sestavou odvezl z Bretaně tři body. O jedinou branku utkání se postaral čtvrthodinu před koncem Ángel Di María. Domácí se soupeřem drželi krok dlouho, stejně však nakonec museli skousnout porážku. Možná že krátká rekonvalescence po Coupe de la Ligue udělala jednoduše své.

Hostující trenér Laurent Blanc sice před utkáním tvrdil, že jeho mužstvo se musí plně soustředit pouze a jen na ligové klání, ale podle zvolení základní jedenáctky jako by i on měl v hlavě následující střetnutí Ligy mistrů na půdě Realu Madrid. Proto některé opory nechal šetřit, například Edinsona Cavaniho či Zlatana Ibrahimovice.

Situace na čele Ligue 1 se díky desáté výhře hostujícího celku čím dál více otevírá pro ten předpoklad, že Pařížané ligový titul jednoduše obhájí. Vždyť v současné chvíli disponují hned desetibodovým náskokem na druhé Angers. Domácí neměli v tomhle zápase co ztratit. Nakonec ale asi úplně nezmobilizovali své síly.

Blancovi muži vstoupili do utkání hodně aktivně. Lucas Moura už v 1. minutě na levé straně vyslal do šance Di Maríu, který následně přihrával před branku, tam se snažil míč odvrátit vracející se Pedro Mendes, jenž však hodně zatopil svému brankáři Costilovi, který musel zasáhnout na poslední chvíli.

Následně z přímého kopu neuspěl Lavezzi, Maxwellův pokus zlikvidoval Costil. Lavezzi se pak po spolupráci s Di Maríou dostal ještě do jedné možnosti, ale na domácího gólmana nevyzrál. Na druhé straně ze standardky neuspěl Juan Quintero, Sylla poté brankáře Trappa taktéž nepřekonal.

Blanc v průběhu druhé půle nakonec na hřiště poslal Thiaga Mottu s Verrattim a tahle změna slavila úspěch. Právě italský záložník poslal míč na Lucase Mouru a ten našel ve vápně nabíhajícího si Di Maríu, který pohodlně skóroval. Domácí mohli srovnat zásluhou Pedra Henriqueho, ten však svou střelu usměrnil jen vedle.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 1:3

Paříž jedeme dále

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Sotuen

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele