38. kolo
23.05.2015 21:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Stade Reims 3:2

I bez Zlatana Ibrahimovice dokázalo PSG zakončit povedenou sezonu výhrou nad Remeší. Výsledek 3:2 je k hostům ještě hodně lichotivý, svěřenci Laurenta Blanka totiž na hřišti zcela dominovali..

Na Les Remois bylo docela dobře vidět, že už reálně nemají o co hrát. Záchranu měli v kapse už před výkopem, s čímž, upřímně řečeno, počítal málokdo, a čelit po namáhavé sezoně ve formě hrajícímu Cavanimu se pro ně ukázalo jako přílišná práce navíc. Uruguayec dal nakonec dva góly, ve 30. a 84. minutě; trefili se i Adrien Rabion (45') a na druhé straně Aïssa Mandi (54') a střídající benjamínek Grejonh Kyei (89').

Hosté podle očekávání začali odzadu, drželi se za míčem a iniciativu přenechávali Pařížanům. Čerstvému mistrovi sice chvíli trvalo, než se dostal do hry, jakmile ale vše 'secvaklo', byl s hosty ámen. Po půlhodině hry se tak poprvé měnilo skóre, když se agilní Cavani dostal k míči dříve než gólman Kossi Agassa a nasadil mu efektní 'jesle'.

Remeš se poprvé připomněla nepříjemnou ránou Benjamina Moukandja z dobrých 30 metrů; jinak se ale svěřenci Oliviera Guégana museli soustředit v první řadě na defenzivu. PSG totiž i nadále tlačilo a ještě do poločasu navýšilo svůj náskok na dvě branky - Lucas Moura unikl na svém křídle a pěkným pasem našel na hraně vápna Rabiota, který měl dostatek času srovnat si míč na střelu a propálit tožského veterána.

Po změně stran favoritova koncentrace trochu povolila, čehož s gustem využil hostující levý bek Franck Signorino; jeho výlet do útoku skončil nečekaným obehráním Pastoreho s Cavanim a narýsováním přesného centru na kolegu Mandiho, jemuž stačilo doklepávat do sítě. Symbolický úspěch, jistě, zároveň ale šlo o první gól Remeše v Parku princů po 36 letech (!).

Signorinovi sláva evidentně zachutnala a v 56. minutě vyzval k vyrovnání Charbonniera, náhradní gólman Paříže Nicolas Douchez však odolal. Cavani následně v závěru zvýšil na 3:1 poté, co dorážel do prázdné klece Lavezziho přízemní pas (a zaokrouhlil tak počet letošních gólů ve všech soutěžích na 30). Poslední slovo měl ještě hostující debutant Kyei, který na bližší tyči využil výpadku domácí obrany a korigoval na finálních 2:3.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Man City- Southampton 2

Nurnberg-Alen 2

Heidenheim-Aue 2

Galatasaray-Besiktas 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele