32. kolo
28.04.2015 21:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - FC Metz 3:1

Boj o titul v Ligue 1 nabral očekávaný směr - PSG totiž v dohrávce před vlastními fanoušky porazilo předposlední Méty 3:1 a odskočilo na čele Lyonu na rozdíl tří bodů. O výhře rozhodly branky Marka Verrattiho, Edinsona Cavaniho a Gregoryho van der Wiela, za hosty pouze snižoval Modibo Maïga.

Les Grenats vstoupili do zápasu v dobré formě, poslední čtyři totiž neprohráli, jejich snaha překazit Pařížanům pátou ligovou výhru v řadě však vzala za své už po 25 minutách. Ještě předtím Cavani, hrající v Ibrahimovicově nepřítomnosti opět na hrotu útoku, hlavičkoval po Wielově pasu těsně nad břevno, poté už však gólman Anthony Mfa kapituloval - Thiago Motta skvěle našel Pastoreho, který posunul míč Verrattimu a mladý italský reprezentant křížnou ránou zavěsil k tyči.

Pastore je v poslední době jedním z nejlepších hráčů PSG a potvrzoval to i dnes, když osm minut před změnou stran málem zdvojnásobil domácí vedení; jeho perfektní technická rána po krátkém rohu se však mezi tyče těsně nevešla. Přesto však favorit udeřil podruhé ještě před pauzou: Pastore si narazil s Cavanim a uruguayský útočník prostřelil Mfu podruhé.

Hosté se však odmítali vzdát a do druhé půle nastoupili s velkým elánem; Bouna Sarr sice ještě snížit nedokázal, Maïga však už ano, když hlavou proměnil Sarrův pas. Obránce David Luiz a gólman Nicolas Douchez byli v této situaci pouhými sparingpartnery. 53. minuta, 2:1.

Leč Pařížané nepřipustili žádné drama a vrhli opět síly do útoku. Proti Cavanimu ještě dobře zasáhl Mfa, a poté, co si Douchez poradil s nepříjemnou střelou veterána Florenta Maloudy, přišel finální úder - dvanáct minut před koncem skvělý Pastore poslal míč Wielovi, na jehož ránu si sice Mfa sáhl, ale nakonec mu to nebylo nic platné. V závěru ještě mohli zvyšovat Lucas a Matuidi, výsledek 3:1 však už vydržel až do konce.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
LidoOP

4:0

Reagovat
LidoOP

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Beči

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 jasná výhra PSG hraje o titul toto nepustí

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo je v článku namiesto Metz napísané Lens??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele