30. kolo
20.03.2015 20:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - FC Lorient 3:1

Král je zpátky. Zlatan Ibrahimovic sestřelil Lorient třemi brankami a postaral se tak o výhru 3:1; dvě trefy zaznamenal z penalty. Pařížský klub se tak provizorně vrací na první místo tabulky..

Švédský kanonýr se z bílého puntíku poprvé prosadil už ve čtvrté minutě, Les Merlus se ale nevzdali, ukázali bojovného ducha a po změně stran se jim podařilo vyrovnat díky Jordanu Ayewovi. Ibrahimovic vrátil domácím vedení osm minut před koncem, opět z penalty, která byla tentokrát hodně diskutabilní. V nastaveném čase pak dokonal hattrick a zvedl svůj počet ligových branek v sezoně na 17.

Kouč Laurent Blanc dnes postrádal celou řadu opor - z různých důvodů chyběli David Luiz, Marquinhos, Serge Aurier, Yohan Cabaye i Lucas Moura, takže se muselo experimentovat a Thiago Motta se posunul na stopera vedle krajana Thiaga Silvy. Oba Brazilci však zpočátku příliš práce neměli; PSG převzalo iniciativu už od první minuty a brzy šlo do zaslouženého vedení. Gól mohl vstřelit už Edinson Cavani, který po 90 vteřinách zpracoval Pastoreho pas a prověřil gólmana Benjamina Lecomteho; nakonec se však zadařilo až Ibrovi, kterého Lecomte zastavil nedovoleným způsobem a sám faulovaný nařízenou desítku proměnil.

Pařížané se evidentně snažili dát rychle zapomenout na minulý víkend a porážku 2:3 na půdě Bordeaux; motivováni touhou vrátit se na první místo působili vyloženě hladovým dojmem, a nebýt Lecomteho, mohl být s Lorientem amen ještě do poločasu. Hostující gólman si však poradil jak s pokusem Lavezziho, tak s další ránou Ibrahimovice. Na druhé straně se Salvatore Sirigu mezi tyčemi nudil; prověřila jej pouze dalekonosná rána Didiera Ndonga.

Po změně stran však Lorient ožil a začal se snažit o vyrovnání. Ayew vyslal první varování už v úvodu druhé půle, nakonec ale uspěl až v 67. minutě - jeho vynikající přízemní rána zapadla přesně k levé tyči Siriguovy klece. Asistenci si připsal střídající forvard Benjamin Jeannot.

Ayew byl vůbec při chuti a mohl svůj tým poslat dokonce do vedení; Verratti však jeho další střelu odklidil z brankové čáry, a místo velkého překvapení se tak zrodil očekávaný scénář. Střet Lamine Koného s Pastorem ve vápně byl sudím Tonym Chapronem posouzen jako penaltový, a Ibrahimovic vrátil favoritovi vedení. Finální úder přišel poté, co Verratti obral o míč Ndonga a nahrál švédskému střelci na třetí branku.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele