31. kolo
05.04.2015 21:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Le Classique pro PSG. Marseille ztrácí na první místo pět bodů

PSG pokračuje v úspěšném zvládání Le Classique, svého největšího rivala z Marseille porazil 3:2 a vrátil se zpátky na čelo tabulky. Domácí tak v tuhle chvíli ztrácejí na svého soupeře už pět bodů. Přitom utkání se pro ně vyvíjelo dobře, dokonce zásluhou dvou branek Gignace dvakrát vedli. Jenže vstup do druhého dějství byl z jejich strany mizerný.

Opravdu dlouho nebyl na hřišti vidět, pařížská defenzíva si ho velmi dobře hlídala. André-Pierre Gignac však udeřil v pravý moment a Marseille po půlce vedla. Jenže PSG předvedl po přestávce parádní obrat. Na trefu Matuidiho dokázal navázat Marquinhos a pak mužstvu Laurenta Blanca pomohla vlastní branka Jérémyho Morela.

Hosté mohou být s výkonem i s konečným výsledkem spokojení. Především ve druhém dějství byli jednoznačně lepším týmem a kolikrát mohli dávno rozhodnout o třech bodech, nebýt perfektního výkonu domácího brankáře Steva Mandandy. Ten svůj tým dlouho držel nad vodou, platné to ale nakonec nic nebylo.

Jediné, co pařížský klub může mrzet, je zranění dvou jeho hráčů. Už ve 33. minutě totiž musel opustit hřiště David Luiz, jenž si při běhu pravděpodobně něco natrhl, a závěr utkání nedohrál ani Thiago Motta. Uvidíme, jak dlouho budou oba Blancovi chybět, nebo zda-li budou k dispozici už pro středeční semifinále Coupe de France se St. Étienne.

První větší šanci utkání si vytvořili hosté. Verratti vyslal svou kolmicí Pastoreho, který si zaběhl za obranu, naštrádoval si to někam za vápno, odkud ale nepřesně vypálil. V 19. minutě se již činil Mandanda, který likvidoval hlavičku Davida Luize. Naopak domácí po půlhodině hry udeřili na druhé straně gólově.

Payet poslal z pravé strany pěkný centr do šestnáctky, na zadní tyč si seběhl Gignac, který předskočil nedůrazného Marquinhose a hlavou překonal Sirigua. Soupeř však zareagoval záhy. Ve 35. minutě totiž Matuidi ukázal, jak vytříbenou techniku má, a jeho technický pokus krásně zaplul od tyčky za brankovou čáru.

Závěr prvního dějství se ovšem Pařížanům hrubě nevydařil. Gignac dostal OM znovu na koně, když využil špatné spolupráce protihráčů, převzal míč od bojujícího Romaa a pak sám před Siriguem v zakončení zase nezaváhal. V nastavení byl blízko hattricku, tentokrát však Sirigu zasáhnout dokázal.

Ve 49. minutě PSG podruhé srovnal stav. Ibrahimovicova prudká přihrávka ze standardky se sice neujala, balón se však odrazil k Marquinhosovi, který z blízkosti neměl problém zacílit. A jen o dvě minuty později si Pastoreho centr z levé strany pod tlakem nabíhajícího si Ibrahimovice srazil do vlastní brány nešťastník Morel.

Z tohohle šoku se již Marseille nevzpamatovala. Nepomohly ani příchody čerstvých sil v podobě Ocampose, Batshuayie a Alessandriniho. PSG vzadu šlapal slušně, jistě působil i brankář Sirigu. Blancovi muži byli naopak ještě aktivnější, jenže skvělý Mandanda jakoukoli snahu o navýšení náskoku překazil.

V 61. minutě vychytal Matuidiho, pak si dokázal poradit s Lavezzim, pět minut před koncem zlikvidoval i šanci Ibrahimovice. Skórovat mohl v 66. minutě také Pastoreho, jeho pokus ale minul kýžený cíl. Les Phocéens byli v útoku opravdu bezzubí, snad jen Payet se neustále snažil ostřelovat pařížskou branku, jenže zakončení byla povětšinou slabá.

Marseille navíc asi přijde na několik zápasů o svého útočníka Andrého Ayewa, s nímž bude zahájeno disciplinární řízení. Ten totiž po závěrečném hvizdu pravděpodobně ostře zkritizoval hlavního arbitra Ruddyho Buqueta přímo na hrací ploše a ten se s ním následně nemazal. Ukázal mu červenou kartu.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Zajda

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele