24. kolo
08.02.2015 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Paris Saint-Germain 1:1

Lyon si udržel dvoubodový odstup na čele díky nerozhodnému výsledku s PSG. Po půlhodině hry otevřel skóre Clinton N'Jie, hosté však dokázali srovnat díky proměněné penaltě Zlatana Ibrahimovice ze 69. minuty. 24. kolo Ligue 1 vlastně nechalo vše při starém, mezi oba celky je vměstnaná Marseille, která rovněž remizovala, a to v Rennes.

Švédská superstar proti Les Gones nezaznamenala jedinou branku čtyři zápasy v řadě, ale teď už se v 6. minutě Ibrahimovicovi podařilo rozvlnit síť po parádním pasu od Marquinhose. Nicméně branka nemohla být uznána pro těsný ofsajd. O chvilku později na druhé straně vypálil Tolisso a jeho skákavá střela skončila na tyčce.

O pár chvil později Lyon mohl inkasovat po obrovské chybě Gonalonse. Ibrahimovic totiž zachytil jeho mizernou rozehrávkou, vydal se do vápna, kde ho nezastavili ani Umtiti, ani Rose, až Švéd poslal přihrávku doprava na nabíhajícího si Cavaniho. Toho ovšem fantastickým zákrokem zastavil brankář Lopes.

Ostré tempo pokračovalo i nadále a PSG si ve 21. minutě vytvořil další velkou možnost. Centr z rohového čtvrtkruhu od Motty prodloužil Cavani hlavou za sebe na Davida Luize, jenž sám před Lopesem na hranici malého vápna usměrnil svou hlavičku těsně vedle tyče. A domácí se pár minut na to již ujali vedení.

Jallet, bývalý hráč právě pařížského celku, založil akci na pravé straně. Ve vápně pak N'Jie sklepl hlavou míč pro Fekira, ten mu ho pak ještě krátkým ťukesem posunul zpátky, a Kamerunec pak z blízkosti prostřelil gólmana Sirigua. Pařížany však tohle inkasování nezlomilo a ve druhé půli se horoucně hnali za vyrovnáním.

Nejprve Maxwell poslal z levé strany ostrý centr na hlavu Ibrahimovice, který mířil hezky pod břevno Lopese, ten ovšem zase parádně zasáhl. O pár minut později Maxwell jako přes kopírák našel Ibrahimovice znovu, ten opět hlavou zakončoval, jenže znovu se předvedl Lopes, jenž u tyčky včas zasáhl.

PSG soupeře neuvěřitelně tlačil, v 60. minutě spálil další tutovku Cavani, který si na hranici ofsajdu naběhl na pas Matuidiho a ocitl se sám před Lopesem. Jenže svůj slabý pokus usměrnil pouze do hostujícího brankáře. O devět minut později se již Lyon ubránil jen za cenu faulu v pokutovém území a mužstvo Laurenta Blanca srovnalo.

Rose pozdě zaskluzoval do Verrattiho, ten vlivem nárazu spadl, a sudí Turpin odpískal jasný pokutový kop. Lopes sice Ibrahimovicův první pokus polapil a potvrdil, že je ve skvělé formě, protože však lyonští hráči předčasně vběhli do pokutového území, musela se penalta opakovat. Ibrahimovic napodruhé nezaváhal.

Olympique zahrozil vlastně jen jednou jedinkrát, a to když nedůrazná pařížská obrana nechala do šestnáctky vlétnout Fekira. Na poslední chvíli se skluzem přispěchal Marquinhos, proti vyběhl i Sirigu, takže celá akce v gól nevyústila. Celkově musí být OL s výsledkem spokojený, zápas pro něj mohl dopadnout rozhodně o dost hůře.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

S Lacazettem 2:1, bez něj 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Langi

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 aby sme netrpli do záverečného hvizdu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lacazett pokud nenastoupí bude citelně chybět, přesto myslím, že to Paris nedá. Můj typ 1X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
eden_h

Jasná záležitost 3-1

Reagovat
smazaný uživatel

A ty goly tam dá kdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Možná zápas roku ve Franc.L1.

Přál bych OL atˇ si písá letošní pohádku a dál sní o titulu L1. Ale bez AL složité.

PSG takovéto zápasy zvládá a téměř prověrka před boji v LM proti London Chelsea FC.

Tip: 02 /přál bych si 1./

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě ta penalta byla odpískána špatně, jasný simulace

Reagovat
klvana

Verratti je největší simulantskej zmrd. Nesnáším zasraný PSG a rozhodčí co jim jdou na ruku...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele