26. kolo
23.02.2014 14:00 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

Toulouse FC - Paris Saint-Germain 2:4

PSG i nadále vládne Ligue 1 o pět bodů před druhým Monakem. Ačkoli Toulouse předvedlo ambiciózní a nebojácný výkon, k úspěchu jen snaha nakonec nestačila. Jejich šance nemohl zničit nikdo jiný než Zlatan Ibrahimovič, největší hvězda ligy, který zaznamenal hattrick. A předvím díky němu hosté slavili výhru 4:2.

Úvodní minuty naznačily, že Pařížané nebudou mít v Toulouse nic zadarmo. Domácí jim byli rovnocenným soupeřem, své šance nejprve neproměnili Chantome s Braithwitem. Ve 27. minutě Aurierova střela skončila na tyči, Braithwite mohl dorážet, jenže na brankové čáře nedokázal trestuhodně trefit míč.

Hosté poprvé zahrozili záhy. Verratti hlavičkoval nad bránu a o chvilku později se po zákroku Spajiče na Lavezziho kopala penalta. K té se postavil tradiční exekutor Ibrahimovič a vsítil svůj první gól tohoto utkání. Jenže do poločasu stačil TFC srovnat, Didot přihrál Ben Yedderovi, na jehož střelu z voleje gólman Sirigu nezareagoval.

Deset minut po obrátce svěřenci Laurenta Blanca strhli vedení opět na svou stranu. Ibrahimovič skvěle zapracoval v šestnáctce, míč následně přešel k Matuidimu, který ho dostal na Lavezziho, a ten slaboučkou střelou přece jenom skóroval. Znovu vyrovnat mohl po hodině hry Chantome, ale zkazil koncovku.

Po něm naopak Aurier donutil Sirigua k reflexivnímu zákroku svou hlavičkou. Pak už přišel na řadu opětovně Ibrahomovič. V 64. minutě z přímého kopu ze 40 metrů pustil pumelici mířící pod břevno, nicméně v tomhle případě si ještě poradil gólman Boucher. O čtyři minuty již Ibrahimovič zužitkoval centr Cabayeho a hlavou zacílil.

Toulouse dvougólová ztráta do kolen nepoložila. Nejlepší střelec týmu Ben Yedder využil chyby Motty o tři minuty později a snížil. V poslední minutě ovšem kopali hosté svůj druhý pokutový kop a bylo rozhodnuto. I když Ibrahimoviče dokázal Boucher vychytat, vyrazil míč pouze ke Švédovi, jenž pohotově dorazil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
hradec

Toulouse FC 1:3 PSG

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Forma je na mieste pekný týždeň merci Paris

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele