8. kolo
28.09.2013 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Toulouse FC 2:0

Alespoň do nedělního večera se fotbalisté PSG budou slunit na samotném čele Ligue 1, i bez několika opor se jim podařilo porazit díky zásahům Marquinhose a Cavaniho mnohdy dobře bránící Toulouse. Hosté i přes porážku zůstávají ve středu tabulky, po tomto utkání spadli jen o dvě příčky níže.

Laurenta Blanca čeká s týmem náročný program, a proto před středečním kláním s Benficou nechal na lavičce Lavezziho, Matuidiho i Cavaniho. Ti všichni se jinak na hřišti objevili v průběhu hry. Po celkem vlažné čtyřicetiminutovce, ve které TFC sázel na defenzívu, Park princů zvedla ze sedaček až trefa Marquinhose.

Verrattiho centr z přímého kopu se snažil usměrnit do branky Motta, míč se ale nakonec odrazil k mladému Brazilcovi, jenž napoprvé brankáře Aliho Ahamadu nepřekonal, napodruhé už však ano. Domácí se museli do přestávky o výsledek bát, Abdennourovu střelu z voleje po rohovém kopu Didota náhodně na brankové čáře zachytil až Verratti.

Ibrahimovic, který měl v tříčlenném útoku parťáky Lucase napravo a Méneze nalevo, nebyl proti Toulouse tolik výrazný. Měl nějaké ty pološance, nedostával ovšem příliš prostoru, byl soupeřem perfektně bráněn, a tak ho Blanc stáhl z placu v 67. minutě. Jeho náhradník Edinson Cavani měl přinést oživení.

A také, že ano. Zhruba deset minut před koncem se totiž vydal do pokutového území, narazil si přitom s dobře hrajícím teenagerem Rabiotem, a byl faulován. K penaltě se postavil sám Uruguayec, který poslal Aliho Ahamadu na opačnou stranu a navýšil náskok. V té chvíli bylo jasné, že hosty od neúspěchu může zachránit jen zázrak.

Ve zbývajícím čase se PSG již vůbec nikam nehnal. Toulouse zahrozilo ve druhém dějství snad jen jednou jedinkrát, a to v samém závěru, jinak si Sirigu mezi třemi tyčemi s balónem moc nepohrál. V nastavení Aurierův pas minul Ben Basat, navrátilec do sestavy, a i když ho za něj nakonec zachytil Ben Yedder, stejně se nacházel v ofsajdu.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele