9. kolo
06.10.2013 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Olympique Marseille - Paris Saint-Germain 1:2

I v deseti mužích dokázali fotbalisté PSG urvat vítězství v derby proti Marseille. Hodně práce měl v Classiqueu i rozhodčí Clément Turpin, který kromě vyloučení Thiaga Motty ze 30. minuty musel nařídit i dva pokutové kopy. Druhá nařízená byla proměněná Zlatanem Ibrahimovicem a rozhodla zápas.

Zřejmě klíčovým momentem pro svěřence Laurenta Blanca byla 45. minuta. Poté, co po půlhodině hry musel odejít předčasně do kabin Motta a A. Ayew o čtyři minuty později proměnil pokutový kop, dokázal vykřesat jiskřičku naděje těsně před obrátkou Maxwell. I díky němu PSG zůstává s Monakem stále nepodražen.

Domácí vstupovali do utkání s bilancí pouhých dvou porážek z posledních čtrnácti zápasů odehraných na Stade Vélodrome. A svého největšího rivala se od začátku vůbec nebáli. Po čtvrthodině musel Sirigu likvidovat Valbuenův přímý volný kop, střelu marseillský záložník zakroutil přes zeď přesně mezi tři tyče.

Trenér Élie Baup zvolil rozestavení 4-2-3-1 s J. Ayewem na hrotu. Měl sice možnost zařadit do sestavy navrátivšího se Gigance, zřejmě však vsadil na jistotu rozehranějšího ghanského útočníka. Ten po centru od Mendyho pálil na Sirigua, z dorážky na italského brankáře nevyzrál ani Valbuena.

Hosté poprvé zahrozili Cavanim, který svým pokusem rozezvonil brankovou konstrukci. Na druhé straně se neprosadil A. Ayew po centru z pravé strany od Fanniho. Třicátá minuta utkání pořádně rozvášnila celý tým PSG. Motta se dost nešikovně snažil o odhlavičkování míče a Valbuena se chopil šance.

Nastavil proti balónu nohu, do níž mu následně italský záložník kopl. Turpin vyhodnotil situaci na červenou kartu, ukázal na bílý puntík a penaltu proměnil A. Ayew. Ibrahimovic mohl z přímého kopu vyrovnat, avšak ztroskotal na Mandandovi. Skórovat se nakonec podařilo až Maxwellovi, který hlavou zužitkoval van der Wielův pas.

Olympique přesilovku ve druhé půli pohřbil, nehrál dobře, nedokázal se prosadit prakticky k jediné vážnější možnosti. Snad jen Payet trošičku prověřil Siriguovu pozornost. V 66. minutě naopak udeřil soupeř, A. Ayew podrazil ve vápně zezadu Marquinhose a Ibrahimovic z pokutového kopu nezaváhal.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:3 3xGignac - 3xIbra

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele