17. kolo
11.12.2012 19:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Valenciennes FC - Paris Saint-Germain 0:4

Faktor Ibra opět zaúřadoval. Švédský fenomén na hrotu pařížského útoku roztrhal Valenciennes na kusy a svým hattrickem režíroval výhru 4:0 - a zároveň také první domácí porážku normandského týmu v sezoně.

Fenomenální Zlatan rozšířil své dosavadní 14-gólové portfolio poprvé po 29 minutách a další zásahy přidal v rozmezí pouhých čtyř minut ve druhé půli. Skóre pak uzavřel v 83. minutě Lavezzi, a je nutno říct, že Pařížané si jasnou výhru dnes zasloužili. Milionářský klub se tak posunul dva body za vedoucí Lyon.

Valenciennes, před zápasem páté v tabulce, si v průběhu sezony vytvořilo jasný profil - venku průměrný tým, který však doma exceluje. Nebylo proto překvapením, že se Les Athéniens brzy osmělili a Foued Kadir otestoval Sirigua už ze začátku; na pokus alžírského záložníka pak navázal rovněž neúspěšný Nicolas Isimat-Mirin.

Následoval pokus Mathieu Dosseviho, který se probil přes Thiaga Silvu a narazil až na obětavého Maxwella; v tento okamžik se domácí fanoušci začali dostávat do varu, neboť to vypadalo, že domácí co nevidět otevřou skóre zápasu. Jenže Pařížané byli proti.

Kombinace Méneze a Pastoreho vyústila v centr francouzského reprezentanta, který sice dokázal gólman Penneteau odvrátit, ale pouze na kopačky Ézequiela Lavezziho, a střelu argentinského forvarda chytře doklepával Ibrahimovic - 0:1.

První gól hostující fotbalisty uspokojil, a Penneteau neměl ve zbytku první půle příliš práce. Největší starostí PSG tak bylo zranění Alexe, kterého musel těsně před pauzou nahradit bývalý kapitán Mamadou Sakho.

Pařížané dali ve druhé půli jasně najevo, že se nehodlají spokojit s jednobrankovým rozdílem, a Ibrahimovic toto odhodlání brzy proměnil ve dvě další branky. Opět u toho byla dvojice Menez - Pastore; argentiský playmaker vypálil směrem na Penneteaua, který sice střelu vyrazil, ale Ibrahimovic byl opět na místě - 0:2.

O chvíli později už to bylo o tři branky. Ménez se prohnal kolem bránícího Rudyho Matera a nezištně nabil Ibrahimovicovi, který bez problémů uklidil míč do odkryté branky - 0:3.

Penneteau následně odvracel ještě větší katastrofu, když vychytal jak přímý kop švédského forvarda, tak Pastoreho dorážku; nakonec mu to však nebylo nic platné, neboť Pařížané přidali čtvrtý gól i tak.

Nejprve Menez neproměnil svoji šanci po Ibrově přiklepnutí, následně Matuidi trefil tyč, ale pak už přišla ke slovu velká chvíle Ezequiela Lavezziho. Sedm minut před koncem regulérní hrací doby potvrdil argentinský křídelník svoji výbornou formu z posledních týdnů a uzavřel skóre - 0:4.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Veselac

1X

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

tu može Valenciennes kludne vyhrat tipujem 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra Valenciennes. Dossevi je skvelý

Reagovat
smazaný uživatel

wow

Reagovat
smazaný uživatel

ten Ibra je až moc velkej pán, i když dneska dal všechny do "prázdný" :), ale konečně našli ideální sestavu...všechny hvězdy na place Lucas bude náhrada za Neného ideál.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.footytube.com/video/valenciennes-vs-psg-0-4-ligue-1-highlights-official-hd-11-12-12-147875?ref=wv_relbox

Budu se opakovat, ale Ibrahimovič je děsnej lucker. Ten to dokáže do brány dovízt i na ču*ákovi...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele