Další články

Livesport Focus: Nejpřekvapivější mistři aneb 5000:1 na Lišky, král Giroud a sprintující Vlci

Německá Bundesliga má po dlouhých 11 letech panování Bayernu Mnichov nové krále. Jsou jimi fotbalisté Bayeru Leverkusen, jimž se přitom na začátku tisíciletí začalo kvůli jejich nemohoucnosti vyhrát jakoukoliv trofej, i když k ní měli blízko, přezdívat Neverkusen.

Ligue 1 - souhrn 29. kola: Lyon vyhrál v šestnácté minutě nastavení

Lyon dokonal obrat proti druhému Brestu, výhru si zařídil z penalty v šestnácté minutě nastavení druhé půle. Štrasburk porazil Remeš, která tak odmítla posun k pohárovým příčkám. Předposlední celek tabulky Méty překvapivě zdolaly v 29. kole Ligue 1 aspiranta na evropské poháry Lens 2:1. Klíčovým mužem Les Grenats se stal dvougólový Georges Mikautadze.

Ligue 1 - preview 29. kola: Netradiční nedělní porce

Francouzská neděle trochu netradičně servíruje jenom tři zápasy nejvyšší soutěže. Jednoznačně nejatraktivnější přijde na řadu až na konec, lepšící se Lyon hostí druhý Brest.

Další posun, brankář Sergio Rico se vrátí k plnému tréninku

Sergio Rico spřádá plány k návratu mezi tyče a radost mu udělala dnešní zpráva od lékařů. Španělský brankář je v pořádku po vážných zdravotních problémech a dostal svolení k tomu, aby se připojil ke spoluhráčům.

Ligue 1 - souhrn 28. kola: Brest ovládl sedmigólovou přestřelku

Méty udeřily na půdě Brestu jako první, nakonec ovšem musely skousnout prohru 3:4. Clermont překvapil na hřišti vedoucího Paris Saint-Germain, kde sice neudržel vedení, přesto s bodem za remízu 1:1 může být spokojený. Marseille prodloužila sérii soutěžních proher už na čtyři duely, když padla v předehrávce 28. kola Ligue 1 na hřišti Lille 1:3.

Ligue 1 - preview 28. kola: Brest hájí druhou příčku

Mimořádně nabitý je letos souboj o přímé postupové příčky do Ligy mistrů ve francouzské nejvyšší soutěži. Na dálku se nyní o druhou pozici v domácím prostředí poperou Brest a Monako. Montpellier se v záchranářském zápase střetne s Lorientem, tohoto utkání chce proti Lyonu využít Nantes.

Mbappému hořkne konec v PSG. Já jsem trenér, já rozhoduji, uvedl Enrique po střídání hvězdy

Poslední měsíce v Paris Saint-Germain jsou pro Kyliana Mbappého obtížným obdobím. V klubu, který z něj udělal hvězdu, se propadá hierarchií a přestává být nepostradatelným. Naposledy dostal jen zhruba hodinu hry v nedělním derby Le Classique proti Marseille, které jeho tým zvládl vyhrát 2:0, a při střídání bylo vidět, že je se svou situací hrubě nespokojen. Po utkání na svůj instagramový profil přidal symbolickou fotografii, na níž je zachycen, jak v dešti a s kapitánskou páskou opouští hřiště.

Ligue 1 - souhrn 27. kola: PSG veze body z Marseille

Paris Saint-Germain nezaváhalo v Marseille a upevnilo si pozici na prvním místě Ligue 1. Monako si třemi bleskovými góly zajistilo výhru na hřišti Met a posunulo se na druhou pozici, na níž se v neděli vrátil Brest.

Ligue 1 - preview 27. kola: OM - PSG

PSG míří za dalším ziskem titulu a v neděli večer na něj čeká těžká zkouška, představí se totiž v Marseille. Brest cestuje do Lorientu.

Park princů se pomalu stává minulostí. PSG hledá místo pro nový stadion

Francouzský velkoklub Paris Saint-Germain údajně poslal dopis předsedovi komise územního plánování regionu Île-de-France, v němž požádal o pomoc s hledáním vhodného pozemku, na kterém by mohl vybudovat nový stadion. Informoval o tom deník Le Parisien.

Mbappé se rozhodne před ME. Na Euro přijedu s čistou hlavou, hlásí

Každým dnem se blíží největší transfer nadcházejícího léta a skončí tak dlouhodobá sága o budoucnosti Kyliana Mbappého. Francouzský útočník podle všeho neprodlouží kontrakt v PSG a za jasnou věc je často považováno stěhování do Realu Madrid, oficiální oznámení přijde na přelomu května a června.

Pastore o Mbappém: Po mistrovství si dobíral Messiho, srovnával ho s Cristianem Ronaldem

Čtyřiatřicetiletý argentinský středopolař Javier Pastore už nějakou dobu nehraje na té nejvyšší úrovni. Na evropském kontinentu se proslavil především díky svým angažmá v Palermu a AS Řím, největší část kariéry ale trávil v PSG. Právě ve Francii se na jeden rok potkal s jedním z největších velikánů světové kopané Kylianem Mbappém. A skládal mu velké komplimenty.

Ligue 1 změní titulárního sponzora, od příští sezony spojí síly s McDonald's

Řetězec rychlého občerstvení McDonald's od sezony 2024/25 spojí jméno s francouzskou nejvyšší soutěží. Ligue 1 za tříleté partnerství dostane 90 milionů eur.

Potvrzeno, na lavičku Nantes se vrací Kombouaré

Nantes vážně hrozí sestup z francouzské nejvyšší soutěže a vedení na to reaguje další rošádou u kormidla. U týmu dnešním dnem oficiálně končí Jocelyn Gourvennec, do své dřívější práce se vrací Antoine Kombouaré.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele