35. kolo
05.05.2013 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Valenciennes FC 1:1

Až opožděný gól Alexe zachránil domácímu PSG bod z utkání proti Valenciennes, na první příčce ho ale tahle nečekaná ztráta vlastně moc neohrozila. Na druhou Marseille má náskok sedmi bodů, a pokud v příštím kole zvítězí v Lyonu, oslavy budou moci započít. VAFC díky cenné remíze upevnil své postavení ve středu tabulky.

Pařížanům zápas nevycházel úplně podle představ již od úvodních minut. Proti dobře bránícímu soupeři se mu dost těžko prosazovalo, Ibrahimovic nebyl tentokráte vepředu tak nebezpečný. Už ve 2. minutě zahrozili hosté. Danic nacentroval na hlavu Roseho, jehož střela skončila těsně vedle.

Na druhé straně se PSG dostalo do nebezpečnější šance po čtvrthodině hry, když Matuidi uvolnil Pastoreho, ten následně tvrdě vypálil, avšak mezi třemi tyčemi stál připravený gólman Penneteau. Valenciennes se ujalo vedení jen o pár chvil později. Gomis vybídl Aboubakara a jeho střelu brankář Douchez vyrazil jen před přesně dorážejícího Danica.

Lavezzi mohl po spolupráci s Ibrahimovicem vyrovnat, jenže Penneteau proti Argentincovi dobře zakročil. Dvě minuty před přestávkou nastaly v týmu domácího mužstva velké komplikace. Sudí Alexandre Castro vytáhl Thiagovi Silvovi červenou kartu za protesty, Brazilec zřejmě nepoužil slova hodná do milostné básničky.

VAFC přesilovku hrál tak, jak měl. Nikam se za příznivého stavu přehnaně nehnal a nespěchal, držel míč na kopačkách a občas prostě vyrazil i dopředu. Sakho tak musel zablokovat střelu Sankharého z voleje, Docuhez měl pořádné starosti s dělovkou Laly, který ukázal, že pravačku má hodně silnou.

Domácí se přes oslabení přece jenom dokázali gólově prosadit. Už v 72. minutě byl hodně blízko Ibrahimovic, ke smůle však nastřelil jen tyčku. Pastore už poté zamířil mezi tři tyče, tam však narazil na pohotového Penneteaua. Vše tak zařídil až v 84. minutě stoper Alex, který usměrnil do sítě centr z rohového kopu od Lavezziho.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 a PSG má titul

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Sirigua, Verratiho a Beckhama :)

Stejně 2:0

Reagovat
freakmarena19

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ale když dneska PSG vyhraje, tak slaví titul ne? Ikdyž Marseille vyhrálo, tak i tak by to bylo o 9 bodů, 3 zápasy před koncem a lepší vzájemné zápasy (2:2 a 2:0 pro PSG). Je to tak?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Rozhoduje skóre

Reagovat
Han střelil první

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele