1. kolo
11.08.2012 21:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Ibrahimovičův snový start, Paříži vystřílel remízu s Lorientem

Neuvěřitelný výkon předvedl hned ve svém prvním soutěžním zápase za nový klub švédský útočník Zlatan Ibrahimovič, čerstvá posila z AC Milán. Lorient v Parku princů opět ukázal, jak nepříjemný může být jakýkoli soupeř z Ligue 1, Ibrahimovič ale zlomil jeho odpor dvěma brankami. Les Merlus i tak berou bod všemi deseti.

První poločas byl ze strany domácího favorita hodně překvapující. Tedy v tom negativním slova smyslu. Už po čtyřech minutách hry si vlastence na své konto připsal Maxwell a gól do šatny zařídil Aliadiere. Ibrahimovič nakonec vyrovnal a odvrátil blamáž snížením v 64. minutě a úspěšnou penaltou ze samotného závěru.

Svěřenci kouče Carla Ancelottiho chtěli asi více, ale narazili, podobně jako třeba minulý rok, na ambiciózního a nebojácného soka. Vždyť Pařížané dokázali Lorient porazit před vlastními fandy od roku 2002 pouze dvakrát! Třeba loni, rovněž v prvním kole, hosté zadupali tým s miliónovými posilami do země a díky brance Quercii slavili senzační vítězství 1:0.

Ancelotti má pochopitelně k dispozici nabitý a široký kádr, do základní sestavy bez velkých rozpaků zařadil nové a drahé posily. V útoku nesměl chybět Zlatan Ibrahimovič, debut si odbyli také Ezequiel Lavezzi a Marco Verratti. Asi nejpřekvapivějším krokem byl post brankáře, kde se objevila loňská dvojka Nicolas Douchez místo Sirigua.

Možný stejný příšerný scénář se začal psát s Lorientem i o rok později. Monnet-Paquet pronikl po levé straně, poslal přihrávku do vápna, odkud jí bek Maxwell srazil mezi nohy gólmana Doucheze do brány. Pařížané se pochopitelně snažili o brzké vyrovnání, avšak Ibrahimovičovu hlavičku lapil gólman Audard a lob Lavezziho se také neujal.

V závěru poločasu si hostující Jeremie Aliadiere udělal doslova a do písmene srandu z drahé pařížské obrany. Těžko říci, co si Alex, Maxwell či Sakho mysleli, ale aby kolem nich Aliadiere prošel jako neviditelný duch a pak si mohl v klidu zaskórovat, to nebylo vůbec hodné týmu hodlajícího bojovat o titul.

Ibrahimovič měl na kopačce snižující gól už po padesáti čtyřech odehraných minutách, jenže to zatím trefil tyčku. Pak ovšem o pár minut později prosadil v šestnáctce svoje kila a výšku, krásně zpracoval na prsa centr od Lavezziho a sám před Audardem nezaváhal. A ještě před konečným hvizdem přidal druhou trefu.

Bourillon sice tělem, ale nepřiměřenou silou srazil ve vápně otáčejícího se Matuidiho, a protože to navíc byla vyložená branková příležitost, musel být vyloučený. K exekuci pokutového kopu se postavil hrdě švédský rebel, a i když mu Audard vystihl směr střely, o kousek na ní nedosáhl.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na úvod to vidím na debakl 4:0....PSG bude se Zlatanem a Lavezzim v útoku mnohem produktivnější než loni.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

LORIENT!!!

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 (2xIbra,Pastore,Lavezzi)

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapit L jako loni by

Tip: 1

Reagovat
smazaný uživatel

začít kotlíkem na začátek by nebylo od věci PSG výhra 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

PSG se bude držet při zemi - 3:0.

Reagovat
Tuxedo

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

Na uvod PSG moc neverim, hraci se budou muset sehrat a budou radi kdyz Lorient porazi o jeden gol a klidne se muze zrodit prekvapeni v podobe remízy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Allez PSG

Reagovat
bruchy

po poločase 0:2 .. já vůl je dal na všechny tikety

Reagovat
OVi.77

Nejsi sám

Reagovat
smazaný uživatel

Já sice na jeden, ale víc sem jich neměl a ještě k tomu handicap, i když si pořád říkám že budu vsázet až tak po 3 kolech tak už se to nedalo vydržet a musel sem na něco vsadit a zápas radši nebudu komentovat, nebo bych to viděl na ban

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba se to rozjede..

Reagovat
smazaný uživatel

tak doufám, že budou oba týmy pokračovat v nastoleném duchu - PSG se bude trápit a Lorient obírat silné týmy o body. měl jsem je teda na tiketu taky, ale včerejší den byl na tipování peklo - PSG, Veselý, Mirnyj/Nestor a takhle bych mohl pokračovat.

Reagovat
xaus

Ibra a Aliadiere ... klobuk dolu za vcerajsi vykon ... to je ten Aliadiere co bol dakedy v Arsenale?

Reagovat
smazaný uživatel

podle wiki ano

Reagovat
smazaný uživatel

j je to on

Reagovat
smazaný uživatel

OT : Hľadám Admina pre FB FANPAGE PSG :) Kto má záujem nech si má pridá na facebooku : Juraj Ragan je moj nick .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele