20. kolo
11.01.2013 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - AC Ajaccio 0:0

Dvacet šest střel, ale pouze tři směřované do brány. Ajaccio v Parku princů s velkou zarputilostí uhájilo stejně jako na podzim remízu 0:0 a připsalo si tak již druhý skalp francouzského giganta v pořadí. PSG po celou dobu drželo taktovku hry, jenže kouzlo Ibrahimovice jako by se vytratilo. A jiní také skórovat nedokázali.

Tenhle zápas si za rámeček Ancelottiho svěřenci určitě nedají. A především pak ne záložník Thiago Motta, který byl v závěru první půli vyloučený po přímé červené kartě za nešetrný zákrok vůči Sammaritanovi. Debut si prožila i pořádně drahá posila Lucas, kterou šest minut před koncem nahradil Gameiro.

Pařížané si vlastně za celou blamáž můžou sami. Kdyby proměnili některou šanci už na začátku, asi by nebylo co řešit. Motta po krásné spolupráci s Ibrahimovicem levačkou nastřelil tyčku, Matuidiho ránu zlikvidoval bravurně chytající brankář Ochoa, po celou dobu ve svém prostoru sebejistý muž.

Příležitostí bylo více, v koncovce se ovšem nedařilo. A to ještě vyslal v závěru prvního dějství nebezpečný pokus z přímého kopu Mutu, Sirigu přitom musel v brance zasahovat. Po přestávce byli již domácí oslabeni o jednoho hráče v poli a vše šlo najednou trochu ztěžka. Navíc musel po zranění odstoupit ze hry v 57. minutě Thiago Silva.

Lucas se poprvé výrazněji uvedl v zápase po hodině hry. Byl to právě on, kdo založil asi tu největší možnost svého týmu. Jeho centr totiž vybídl hlavičkujícího Alexe, jehož s vypětím všech sil dokázal Ochoa vychytat. Ibrahimovic mohl dorážet, rozhodl se však pro přihrávku na úplně volného Matuidiho, jenž z blízkosti trestuhodně přestřelil.

PSG se dopředu tlačilo čím dál více, Ajaccio se usadilo na své polovině. V 69. minutě byl Ibrahimovic sám před Ochoaou znovu, zase však neuspěl. Matuidiho střela poté znovu skončila jen těsně nad břevnem, jako by se tam nacházel snad magnet stahující jeho nakopnuté míče, v závěru i Ibrahimovic pálil vedle.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

psg po pauze urcite ztrati.doma jim to moc nejde

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
miguel bain

Ochoa fenomenální Ancelotti a jeho kecy

Reagovat
Pharrell

a to prý PSG chce vyhrát titul ??

Reagovat
smazaný uživatel

debilní psg, celej lístek v prdeli

Reagovat
smazaný uživatel

tohle si na lístek může dát jen hňup

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele