Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga A - skupina 1, 2. kolo
06.06.2022 22:15 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Pierre-Emile Højbjerg (© AFP)

Ve Vídni vypadla elektřina, Rakousko opožděný mač s Dánskem nakonec prohrálo

Dánsko prožívá výtečný vstup do nového ročníku Ligy národů. Poté, co venku skolilo obhájce triumfu z této soutěže Francii, se mu podařilo vyhrát též na půdě Rakouska, které nedokázalo navázat na svůj venkovní skalp Chorvatska. Duel končil až těsně po půlnoci, jelikož jeho start opozdil výpadek proudu. Úvodní hvizd rozhodčího Colluma tak zazněl až po desáté večerní.

První půlhodinka klání nenabídla příliš mnoho zajímavých situací, jako by bylo vidět, že dost nečekané zpoždění má přece na výkon obou týmu vliv. Přesto jeden důležitý okamžik přece přišel na řadu, a to ve 27. minutě. Kristensen z pravé strany poslal přihrávku do šestnáctky, míč tečoval bránící Friedl, ten se tak odrazil přímo do cesty Højbjerga, jenž bez větších obtíží překonal brankáře Pentze. Ve 33. minutě mohl dánský náskok navyšovat Poulsen, nicméně svou možnost neproměnil, poněvadž tentokráte Pentz nekapituloval a jeho zakončení zachytil.

Rakušané se v ofenzivě velmi stěží prosazovali, jejich protivník si vlastně svůj těsný náskok pohotově hlídal. A v 58. minutě se hosté propracovali do další solidní příležitosti, po rychlém brejku mohl skórovat střídající Skov Olsen, avšak levačkou kýžený a chtěný prostor třech tyčí netrefil. Ačkoli domácí opravdu působili neškodně, v 67. minutě se radovali i oni ze vstřelené branky. Bránící Andersen si neporozuměl s gólmanem Schmeichelem, vznikly tedy obrovské zmatky v jejich rozehrávce, napadající Gregoritsch vybojoval balón pro Arnautoviće, ten ho přeposlal do pokutového území, odkud pak Schlager jednoduše zacílil do poloprázdné brány.

Najednou tenhle moment Rakousko vyburcoval, v 74. minutě mohlo vedení strhnout na svou stranu, jenže smolně pro něj se po střele Arnautoviće zatřásla pouze branková konstrukce. A Dánsko naopak na opačném konci hřišti svou další šanci proměnilo, a rozhodlo tak o svém vítězství. Eriksen posunul merunu doleva na Strygera Larsena, ten si ji navedl těsně za vápno a nasměroval nechytatelně ke vzdálenější tyčce. Ještě se v 88. minutě pokoušel dostat zápas podruhé do nerozhodného stavu Gregoritsch, nicméně svá mířidla ideálně zkrátka neseřídil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele