Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga B - skupina 4, 5. kolo
16.11.2018 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Dánsko ve Walesu vyhrálo a postupuje

Dánsko dokázalo zvítězit ve Walesu a díky gólům Jörgensena s Braithwaitem si zajistilo postup do vyšší ligy! Snížení Garetha Balea už přišlo příliš pozdě.

Dánsko potřebovalo ve Walesu jednoznačně bodovat, aby si udrželo šanci na postup. Velšané zvládli především dva duely s Irskem a kdyby dnes vyhráli, postup by jim už neunikl. Na hřišti se v jeho barvách od začátku ukázal Bale, vedle něhož nastoupili také Ramsey, Allen, Robert nebo Chester. Dánský útok vedl Eriksen, který měl tvořit hru pro Poulsena s Jörgensenem.

V Cardiffu panovala skvělá atmosféra a natěšení diváci chtěli vidět výhru domácího týmu. Proti Dánům to ale Wales neměl jednoduché, jak ostatně věděl už z prvního vzájemného utkání. Christian Eriksen byl hlavní kreativní zbraní hostí a už ve třetí minutě pálil poprvé velmi dobře zpoza vápna.

O pět minut později Dummett zachytil míč a předal jej Baleovi, jehož zakončení musel brankář Schmeichel vyrážet s velkým sebezapřením. Dánský gólman pak očima tlačil ven z brány další pokus, když po centru od Brookse hlavičkoval naskakující Chester jen těsně vedle tyče! Velšanům nevyšla ani další spolupráce mezi Brooksem a Lawrencem, jehož rána byla nakonec tečována na rohový kop.

Deset minut před koncem první půle se po rychlé kombinaci domácího celku dostal k centrovanému míči Roberts, který na první pohled možná trochu přetažený centr poslal na hlavu Garetha Balea. Jeho zakončení však jen těsně minulo tyč.

Ačkoli Dánsko nebylo lepším týmem, šlo do vedení. Ve 42. minutě Velšané přišli o míč a rychlý brejk poslal Poulsen krásným volejem do běhu na Nicolaie Jörgensena. Ten si míč zpracoval a jednoduše prostřelil vybíhajícího brankáře Hennesseyho - 1:0 pro hostující tým.

Po změně stran se ještě několikrát pokoušel zakončovat Gareth Bale, ale dnes mu nebylo přáno. Wales navíc decimovala zranění. Po Dummettovi se zranil také Chester a musel střídat stejně jako jeho spoluhráč. Neplánované střídání vyhovovalo Dánům, kteří dál kombinovali a neopomněli zaměstnávat Hennesseyho nápaditou kombinací.

Aaron Ramsey se deset minut po příchodu z kabin odhodlal ke střele z uctivé vzdálenosti, čímž možná jen deklaroval zmar, který domácí asi cítili. Po individuálním průniku k vápnu se do šance dostával také David Brooks, jehož točený projektil zamířil nakonec jen těsně vedle tyče!

Tyler Roberts si po hodině hry naskočil na citlivý centr od Balea, jenže hlavičkoval velmi nedůrazně. Až v posledních minutách to začalo být zajímavé. Nejprve pálil z volného přímého kopu Gareth Bale a vynutil si skvělý zákrok Schmeichela. Pak nastalo v Cardiffu ticho. Henrik Dalsgaard zprava vhodil dlouhý aut, ve vápně jej našel Martin Braithwaite a krásnou ranou pod víko navýšil skóre. Závěrečný gól Balea po brilantním pasu od Williamse už tak nic neznamenal.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
EverlastD

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele