Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga B - skupina 2, 6. kolo
20.11.2018 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Švédsko - Rusko 2:0

Švédové v přímém souboji s Ruskem vybojovali postup do elitní skupiny Ligy národů, když zvítězili 2:0. Na konci prvního poločasu rozjásal diváky v Solně obránce Manchesteru United Victor Lindelof a čtvrthodinu před koncem zasadil Rusů finální úder Marcus Berg.

Karty byly před zápasem rozdány jasně. Švédové k jistotě prvenství museli vyhrát, zatímco Rusům stačila i remíza. V prvním zápase hraném v Rusku se diváci branek nedočkali, tentokrát ale bylo vše jinak. V Solně oba celky předvedly poměrně dobrý fotbal, se šťastným koncem pro domácí Tre kronur.

O první rozruch se postarala v 5. minutě dalekonosná střela Olssona, která se do prostoru mezi tyčemi nevešla. Na druhé straně se zase do dobré příležitosti dostal Dzjuba a švédský brankář už musel po jeho střele zasahovat. Krátce na to byl znovu vidět Olsson, který si sice dobře naběhl na kolmici a vstřelil gól, jenže v době přihrávky se nacházel v jasném ofsajdu a tudíž veškerá radost byla zbytečná.

Švédové měli i další možnosti, stejně jako Rusové. Granqvist zpoza vápna opět netrefil branku a gólman Olsen zase musel vytasit pohotový zákrok proti rozeběhnutému Ionovovi. Ofenzivně laděný první poločas nakonec jednu branku přinesl. Ve 41. minutě rozehrávali Tre kronor rohový kop, Lustig ho hlavou sklepl pro Victora Lindelofa a ten pumelenicí z první překonal brankáře Luneva.

Rusku stačila k jistotě prvního místa i remíza, jenomže najednou bylo v pozici, kdy muselo dohánět manko. Sborná přichystala na druhý poločas střídání, ale k oživení jeho hry to nějakou dobu nevedlo. Po hodině hry měli hosté i štěstí, když po jejich chybě Berg nezachytil balón. Druhý klíčový moment celého zápasu přišel v 72. minutě, kdy Švédové vstřelili druhý gól. Po akci zleva pálil na hranici značky pokutového kopu placírkou Sebastian Larsson, Lunev střelu doprostřed vyrazil, ale s dorážkou Marcuse Berga už nemohl nic udělat. Hosté nedokázali na druhou branku zareagovat a ve Švédsku padli dvoubrankový rozdílem, což je nakonec stálo postup do elitní ligy. Tam naopak postupuje Švédsko, byť nasbíralo stejný počet bodů jako jeho soupeř.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele