Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga A - skupina 1, 6. kolo
19.11.2018 20:45 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Německo - Nizozemsko 2:2

Svěřenci Ronalda Koemana přijel do VELTINS Arény s jasnou vizí. Porazit trápící se výběr domácích a zajistit si tak postup z prvního místa.

Tento plán byl však narušen už v 9. minutě. Gnabry lehce posunul vzduchem míč za sebe na Wernera. Ten si ho hlavou elegantně sklepnul a pohotově vypálil k tyči. Domácí se ujali vední 1:0.

Již o deset minut později se stav změnil na 2:0. Sané dostal od Kroose parádní míč za obranu. Zpracoval si jej, jednoduchým hozením míče do strany se uvolnil od vracejících obránců a vystřelil na bránu. Ne příliš povedená střela byla ztečována a propadla přes Cillessenovy rukavice do sítě. Gól i přes mírnou teč lze připsat na vrub brankáře Barcelony, jelikož nestihl zareagovat dostatečně rychle.

Němci kontrolovali průběh hry a nic nenaznačovalo tomu, že by neměli dokráčet pro tři body. Nepodařilo se jim ale bohužel vsítit třetí branku a tím zasadit hřebíček do rakve hostí. Nejblíže třetímu gólu byl v prvním poločase Gnabry, ale se svojí hlavičkou neuspěl. Ve druhé půli pak Timo Werner nemířil přesně. Ani nasazení Thomase Müllera, pro kterého to byl stý zápas v dresu reprezentace, nepřineslo ovoce.

V posledních minutách povstali Nizozemci z popela. Nejprve snížili zásluhou Promese. Ten vyslal zpoza vápna povedenou střelu k Neureově levé tyči. A rázem bylo vše otevřené. V závěrečném tlaku Nizozemců se vysunul až na samotný hrot Van Dijk. V 90. minutě k němu přilétl míč a stoper Liverpoolu zakončil jako čistokrevný útočník. Němci tak nedokázali ani jednou v nové soutěži zvítězit a sestupují. To Nizozemce čeká boj o nejvyšší příčky.

Autor: Adam Krajíček / skysports.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
fabec1222

Reagovat
fabec1222

tragédi

Reagovat
Kixi Syhimour

Frantíci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele