Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga A - skupina 1, 1. kolo
06.09.2018 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Němci marně bušili do obrany Francouzů a z mistry světa remizovali

Očekávaný souboj posledních dvou mistrů světa skončil bezbrankovou remízou. V Mnichově se do více příležitostí dostali Němci, jejich snaha ale vždy ztroskotala na výborně chytajícím brankáři Francouzů Aréolovi.

V sestavě domácích se objevili hráči, kteří před více než dvěma měsíci zažili neúspěšný šampionát v Rusku. Na rozdíl od mundialu dostal prostor obránce Ginter a výraznější šanci ukázat se dostal také záložník Goretzka. Bránu úřadujících mistrů hájil gólman Paris Saint-Germain Aréola, zbytek základní jedenáctky však tvořily základní stavební kameny mistrovského výběru.

První půle mnoho fotbalové krásy nepřinesla. Tvořit hru se snažili především Nationalelf, z jejich snahy však stojí za zmínku pouze pokus Wernera z 18. minuty. Útočník Lipska udělal kličku Pavardovi, Aréola byl ale u zadní tyče včas. Ofenzivu zdatně podporoval také staronový muž v německém výběru Ginter, ovšem jeho snahu často zhatil nepřesný centr.

Deset minut před přestávkou si na Kroosův centr naskočil Rüdiger a celou akci zakončil nepřesnou hlavičkou Hummels. Následně se na druhé straně protáhl gólman Neuer, jenž vyškrábl hlavičkový pokus Girouda, který zužitkoval pas od Kantého. Francouzský forvard ještě v závěru poločasu zkoušel patičkou skórovat po přihrávce Mbappého, ale minul svatyni domácích.

Krátce po změně stran dostal hodně prostoru ke střele Griezmann, avšak Neuer si s jeho ránou poradil. Nudu na mnichovském stadionu chtěl v 57. minutě přerušit Werner, Aréola se ale z velkého úhlu nenechal zaskočit. O osm minut později byl blízko gólu Kroos. Středopolař Realu Madrid se z první opřel do Ginterovy nabídky a Aréola měl co dělat, aby merunu vyrazil.

Osmnáct minut před koncem podpořil útok Nationalelf střední obránce Hummels, nakonec se sám dostal k ráně z voleje, proti které opět zasáhl Aréola. Tři minuty nato nejprve Hummels málem zaskočil Aréolu nepovedeným centrem, na následný rohový kop Kroose si pak naskočil Ginter. Aréola ovšem vytáhl dost možná nejhezčí zákrok v utkání.

V závěrečných minutách se již ani jeden tým nedostal do vyložené příležitosti. Do statistik se ještě zapsal Rüdiger, když jako jediný fotbalista v zápase obdržel žlutou kartu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Messi the Genius"10"

Mam O2 TV,kdyby nekde mel DIGI a chtel si vymenit jeden slot kvuli sportum tak se hlasim

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
Kixi Syhimour

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

zruste tu sr*cku

jestli ty tymy budou... kdyz to je zase tabulka o 3 tymech... hrat porad na remizu jako na Euru 2016... tak ta Liga A postrada absolutni smysl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele