Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga B - skupina 4, 6. kolo
19.11.2018 20:45 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Ceres Park, Aarhus

Reportáž

Nudná partie mezi Dánskem a Irskem skončila bez branek

Dánové se na domácí půdě rozešli smírně s Irskem. Utkání již nemohlo změnit osud obou mužstev, jelikož už před výkopem bylo jasné, že domácí ovládnou skupinu a hosté sestupují o patro níž.

Domácí s vidinou jistoty vítězství ve skupině nastoupili z poměrně značně obměněnou sestavou. V bráně dostal šanci gólman Rönnow, obranu vedle stabilního Mathiase Jörgensena posílili Knudsen s Bjellandem a Arkensenem. Odpočívajícího Delayneyho zastoupil Höjbjerg, naopak útok zůstal beze změny, tedy s Braithwaitem, Nicolaiem Jörgensenem a Poulsenem.

Boys in Green ve čtvrtek odehráli přátelské utkání se svým ostrovním sousedem a menším bratrem Severním Irskem. Oproti derby se proti Dánům ukázali obránci Keogh, Long a Stevens, záložník Christie a útočník O'Brien.

V šesté minutě se k prvnímu střeleckému pokusu odhodlal Poulsen a pouze těsně minul svatyni, již hájil brankář Randoplh. Za dalších devět minut napodobil spoluhráče Schöne, jenž taktéž pálil mimo tři tyče. Domácí v úvodu drželi míč častěji na svých kopačkách, avšak Irové nepouštěli protivníka do velkých šancí. Ve 24. minutě se hosté ukázali i vepředu, když Christie zakončil akci nepřesným pokusem.

O deset minut později se zaměstnání konečně dočkal Rönnow, jenž musel vyrazit střelu z přímého kopu. Pět minut před koncem pálil z ostrého úhlu Ankersen, Randoplh byl však připraven. Za další dvě minuty se k přímému kopu z dobré pozice postavila hvězda domácích Eriksen a slušným pokusem jen těsně přestřelil bránu. Také Irové se ke konci první půle dostávali více do hry, skóre však stále zůstávalo bezbrankové.

Po změně stran si jako první vzal slovo opět Poulsen, avšak těsně před bránou nenasměroval balón do sítě. Další spoluhráči se nechali inspirovat Poulsenem a zkoušeli pálit z různých pozic, jenže Irové většinu z nich zblokovali. V 68. minutě vybojoval Nicolai Jörgensen míč na Keoghovi a dostal se do obrovské šance, ze které ale trefil pouze tyč. Následnou dorážku poslal střídající Lerager ze záklonu na atletickou dráhu.

Posledních dvacet minut se dohrávalo v poklidném tempu. Dánové byli nadále častěji na míči, avšak Irové je do velkých šancí nepouštěli. Po závěrečném hvizdu rozhodčího si tedy oba celky připsali po bodu do tabulky.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele