Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga A - skupina 4, 6. kolo
18.11.2018 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Prvním finalistou Ligy národů je Anglie

Druhý tým, který si vedle Portugalska zajistil účast ve FinalFour Ligy národů je Anglie. Svěřenci Garetha Southgatea oplatili Chorvatsku vyřazení z mistrovství světa a po otočce slaví vítězství 2:1! Utkání bylo do posledních chvil velmi otevřené a po vicemistrech světa jsou zklamáni i ve Španělsku. Zápas rozhodl pět minut před koncem Harry Kane.

Vyprodané Wembley hostilo duel dvou velikánů současné kopané, totiž Anglii a finalisty mistrovství světa 2018 Chorvaty. Šlo o třetí vzájemné střetnutí za poslední rok. V Rusku slavilo vítězství Chorvatsko, první zápas Ligy národů v Rijece zase skončil bezbrankovou remízou.

Karty byly rozdány jasně, vítěz tohoto duelu byl postoupil do FinalFour, případná remíza by zajistila prvenství Španělsku.

Anglie byla před vlastním publikem výrazně aktivnější a první poločas mohla s klidně vyhrát i vyšším rozdílem, jenomže útočníci Albionu zahazovali jednu šanci za druhou. Tu první v 11.minutě po rychlém sprintu Sterling, skvěle přitom zasáhl Kalinić! O pět minut později po Kalinićově vyběhnutí střílel do odkryté branky Kane, ale na brankové čáře balón odhlavičkoval Jedvaj, čímž akce ještě neskončila a Chorvaty musel znovu zachránit zákrok Kaliniće. Chorvaté měli v prvním poločase velké problémy s anglickou rychlostí a navíc trenér Zlatko Dalić musel sáhnout ke střídání a zraněného stopera Vršaljka nahradil Antoniem Milićem. Anglie dál setrvávala v aktivitě a pět minut před koncem prvního poločasu pálil do boční sítě Ross Barkley.

Gareth Southgate mohl neproměněných šancí svých svěřenců jenom litovat, protože v 57.minutě se nadechli k útoku Chorvaté a Wembley oněmělo. Andrej Kramarić se dokázal zorientovat v pokutovém území, několika zasekávačkami si vytvořil prostor ke střele a následně Pickforda překonal!

Domácí se nevzdávali a Wembley hnalo své miláčky za vyrovnáním. Čtvrthodinu před koncem vhodil do šestnáctky dlouhý aut Gómez, obrana Chorvatů vůbec nezareagovala a propadnutý balón posílal do sítě Kane a Jesse Lingard ho na brankové čáře dorazil! V tuto chvíli to byla výborná zpráva pro Španělsko, které stav 1:1 posílal do finálových bitev.

Chorvatsko si o chvíli později vytvořilo rovněž zajímavý závar, kde na brankové čáře musel jistit Lingard a Brekalovu střelu už si Pickford pohlídal. Anglie ale vycítila velkou šanci na zvrat a pět minut před koncem to přišlo. Centr do šestnáctky uklidil do sítě z malého vápna kanonýr Harry Kane a rozhodl o triumfu Anglie v celé skupině.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele