10. kolo
24.10.2021 21:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Luis Suárez (© AFP)

Atlético smazalo dvoubrankové manko a s Realem Sociedad remizovalo 2:2

Na prvním místě tabulky zůstane i po víkendu Real Sociedad. Baskové udrželi sérii neporazitelnosti i na Wanda Metropolitano, kde remizovali 2:2. Mohlo to být ještě veselejší, protože ve 48. minutě zvyšoval Isak už na rozdíl dvou gólů. Atlético se však nevzdalo a díky dvěma brankám Luise Suáreze postupně vyrovnalo.

Pro Colchoneros je remíza málo. Pochopitelně. Šlo totiž už o třetí domácí ztrátu v této sezoně a zejména díky tomu jim v tabulce patří až čtvrté místo. Real Sociedad byl blízko výhře, ale i bod má pro něho velkou váhu a především ho ponechal na čele tabulky.

Baskové šokovali Wanda Metropolitano hned v úvodu. V 8. minutě přišla rychlá akce na jeden dotek a Alexander Sörloth z hranice šestnáctky překonal vyběhnutého Oblaka. Podobný začátek zápasu jako v úterý proti Liverpoolu Simeone nečekal. Atlético pak kombinovalo, ale do přímého zakončení se nedostalo. Naopak hodně práce měl znovu Oblak, který musel vyrážet technický pokus Davida Silvy. Domácím v prvním poločase chyběl větší "drajv" a výkon obhájců rozhodně nebyl optimální. Dobře to věděl i trenér Diego Simeone, který na druhou půli přichystal střídání - Lemara nahradil Belgičan Carrasco.

Ale i začátek druhého poločasu zase vyšel lépe hostům. Alexander Isak se ujal exekuce volného přímého kopu a skákavou střelou k tyči překonal Oblaka podruhé. Dvoubrankové manko znamenalo pro Atlético už vážné potíže, ale jak už to bývá, tým trenéra Simeoneho se nikdy nevzdává. Koneckonců už proti Liverpoolu v Lize mistrů ukázal, že je schopen obratu. Potřeboval však zvýšit obrátky a dostávat se do zakončení.

A skutečně v 62. minutě zadělal na obrat výsledku Luis Suárez. Félixův centr z levé strany se snesl do míst, kde operoval uruguayský snajpr a hlavou vstřelil kontaktní gól. Real Sociedad čekaly ještě krušné časy.

Čtvrthodinu před koncem pak hlavní arbitr zápasu odpískal pokutový kop pro Atlético. Zákrok Merina na Suáreze byl posouzen jako nedovolený a sám postižený Luis Suárez ze značky pokutového kopu vsítil svůj druhý gól v zápase. Real Sociedad prohospodařil dvoubrankový náskok a najednou se musel o výsledek strachovat.

Zvláště, když do konce utkání ještě zbývala půlhodina a stát se mohlo cokoliv. Diego Simeone vycítil šanci na obrat, ale to se podobně jako proti Liverpoolu nakonec nepodařilo. Vyrovnávací branka Basky přeci jenom opařila a závěr utkání už nebyl z jejich strany tolik aktivní. I získaný bod má pro svěřence trenéra Alguacila velkou váhu a drží La Real nadále na prvním místě tabulky. Připomeňme, že Real Sociedad prohrál pouze zahajovací utkání v Barceloně.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele