24. kolo
12.02.2022 21:00 CET
4 : 3
(3:3)

Reportáž

Mario Hermoso (© AFP)

Atlético v neuvěřitelné přestřelce zdolalo Getafe

Neuvěřitelný první poločas a velmi krutý závěr zápasu pro hostující tým. Vývoj malého madridského derby mezi Atléticem a Getafe nabídl vskutku divokou podívanou plnou zvratů. Atlético poměrně rychle vedlo o dva góly, ale Azulones zvládli do poločasu otočku, načež své vedení také neudrželi. Po vyloučení Felipeho Monteira mělo Getafe ideální možnost dobýt Wanda Metropolitano, ale v závěru inkasovalo z ojedinělé akce a prohrálo.

Pro Atlético to jsou nesmírně vydřené a cenné body v boji o konečné umístění v první čtyřce. Obhájci titulu poskočili na vytoužené čtvrté místo a budou čekat na nedělní utkání Barcelony. Slovinský brankář Jan Oblak měl práci již v první minutě zápasu, ale dalekonosná rána z přímého kopu v podání Óscara Rodrígueze ho nepřekvapila. Oblak jí vyrazil na rohový kop, ze které ho vzápětí nic nebylo. I na druhé straně se děly věci. Luis Suárez přepadl přes brankáře Soríu a sudí to vyhodnotil jako pokutový kop.

Uruguayec pádu vydatně přidal a jakoby zafungovala fotbalová karma, protože zkušený útočník penaltu neproměnil! Atlético si to vynahradilo ve 20. minutě, kdy se konečně dostalo do vedení. Suárez zvládl dlouhý centr vrátit na střed vápna a tam se dokázal prosadit Ángel Correa - 1:0. Za chvíli "Atleti" zdvojnásobili vedení, když na vzdálenější tyči zavíral nešťastnou teč Matheus Cunha - 2:0.

Lepší začátek si Atlético nemohlo přát, jenomže Getafe nehodilo flintu do žita a ještě v poločase předvedlo těžko uvěřitelnou otočku. Měl v ní prsty i Jakub Jankto, jehož skákavá rána zpoza šestnáctky doputovala ke kopačkám Borjy Mayorala a rázem to bylo o jeden gól. Za dalších šest minut později zahrál ve vápně rukou Cunha a sudí bez milosti odpískal penaltu. Enes Ünal jí proměnil a srovnal na 2:2. Ani to nebyla konečná a ve 42. minutě zahrál rukou ve vápně i Lemar a i druhou penaltu Enes Ünal bezpečně proměnil, čímž dokonal obrat.

Šokované Atlético se nestačilo divit, nicméně se rychle oklepalo a do šaten dalo na 3:3. Na centrovaný balón si naskočil Ángel Correa a přesnou hlavičkou zakončil bláznivý první poločas. První půle se musela divákům jednoznačně líbit a inkasovat tři góly do poločasu je především pro defenzivně laděné Atlético hodně netypické. I druhá půle nabídla zajímavé momenty a jeden z nich přišel v 58. minutě. Felipe Monteiro v souboji zvedl kopačku a udeřil protihráče do obličeje, načež vyfasoval rovnou červenou kartu.

Atlético si zápas výrazně zkomplikovalo a muselo hrát zhruba půlhodinu v početní nevýhodě. Simeoneho svěřenci se pochopitelně nikam nehnali a vyčkávali na chybu soupeře, ze které by mohli udeřit. V 74. minutě měl velkou šanci na vedoucí branku Nemanja Maksimović a Rojiblancos si po jeho ráně zhluboka vydechli.

Getafe si v tomto zápase zasloužilo minimálně bod, dokonce bylo blíže vítězství, ale o tom, že nezíská nic rozhodl moment z 89. minuty. Standardka De Paula doputovala až k Félixovi, ten dal balón pod sebe a Mario Hermoso v akrobatické poloze poslal Atlético do vedení 4:3. Hosté se mohli zlobit jen sami na sebe. Atlético i v deseti už nemělo problém se do závěrečného hvizdu ubránit a v malém madridském derby získalo důležité tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net, o2tv.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

rozhodci je zarezaval jako prase a oni to stejne promrdaj

Reagovat
smazaný uživatel

Uderil do obliceje zvedlou kopackou Domacim divakum na stadionu i doma se musela prvni pule jednoznacne libit meli roky nejlepsi obranu v lize a ted doma inkasujou 3 goly od slabsiho tymu behem 12 min

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele