8. kolo
02.10.2021 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Thomas Lemar (© AFP)

Atlético Madrid porazilo Barcelonu a přichystalo jí další zklamání

Fanoušci pyšné Barcelony musejí vstřebávat další velké zklamání. Katalánci tentokrát prohráli na Wanda Metropolitano šlágr s Atléticem a brankou k tomu přispěl i její bývalý hráč Luis Suárez. Atlético Madrid nakonec zvítězilo 2:0 a minimálně do neděle se posunulo na průběžnou druhou příčku.

V posledních dnech i týdnech to nemají fanoušci Blaugranas vůbec jednoduché. Po dalším výbuchu v Lize mistrů, tentokrát v Lisabonu, přišla porážka i na ligové scéně od obhájců titulu Atlética Madrid. Domácí vstřelili oba góly už v průběhu prvního poločasu a Barcelona na ně nenašla odpověď.

V základní sestavě Simeoneho party nechyběl Luis Suárez - ústřední postava sobotního šlágru. Naopak pouze na lavičce zůstal Antoine Griezmann, další hráč, který ještě nedávno oblékal dres Barcelony. Sestava Katalánců nebyla nijak překvapivá, v útoku se objevilo trio Depay, Coutinho, Gavi.

O první vážnější rozruch se postarali Atleti, jmenovitě v 18. minutě João Félix, jehož rána jen těsně minula branku. Za dalších pět minut už se Atlético radovalo z vedení. Félix se výborně uvolnil přes Minguezu, přihrál Suárezovi, který okamžitě zrychlil na Thomase Lemara a od něho skončil balón v síti. Barcelona prohrávala a dál se nemohla dostat do ideálního tempa. V obrovské šanci neuspěl Suárez, který tlačil balón k tyči, jenomže minul. Následně byla zase častěji na balónu Barcelona, ale pořád platilo, že si žádnou velkou šanci nevytvořila. Těsně před koncem prvního poločasu vstřelili domácí druhý gól a to už vypadalo s Koemanovým týmem hodně špatně. Félix po rychlém přechodu do útoku přihrál Suárezovi a ten potvrdil zabijácký instinkt. Pochopitelně k respektu ke svému bývalému klubu vstřelenou branku neslavil. Atlético vlastně bez problémů ovládlo první poločas výsledkem 2:0.

Barcelona měla problém a za celé utkání se s ním nedokázala vypořádat. Když už měl vyloženou šanci Coutinho, předvedl fantastický zákrok brankář Oblak. Slovinská opora po hříchu nemusela nic dalšího řešit. Hosté si sice vytvořili tlak, ale v koncovce se jim vůbec nedařilo. Atlético nedostává příliš branek a o dvoubrankový náskok už nepřišlo.

Atlético se po výhře 2:0 posunulo už na druhé místo tabulky, zatímco Barcelona klesla na dělené deváté místo. Pro katalánský velkoklub je to další nepříjemnost, protože už ve druhém soutěžním utkání v řadě nedokázala vstřelit ani jeden gól.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dvoječka?? Snad ani omylem.

Reagovat
Ranoth

Koeman este ostava takze tutovkova jednotka

Reagovat
dextroza_m

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kdopak vám to kazil dneska? Griez už tam nebyl. Že by vám to kazil Fati nebo ti další dorostenci??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele