34. kolo
05.07.2020 22:00 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

Barcelona rozstřílela Villarreal čtyřmi góly

Barcelona nenechala nikoho na pochybách a ve Villarrealu si v těžkém souboji se Žlutou ponorkou poradila s grácií. Katalánci se prosadili čtyřikrát a i když se mezi střelce nezapsal Lionel Messi, bylo ho opět plné hřiště. Barca ztrácí na Real Madrid nadále čtyři body, Villarreal na Sevillu tři, ale ta má pondělní utkání k dobru.

Byl to hlavní tahák kola. Villarreal dotírá na Ligu mistrů, Barcelona zase nevzdává boj o titul a aby snížila manko na Real Madrid, potřebovala zvítězit.

A hosté vstoupili do zápasu nejlépe jak mohli. Po spolupráci Sergiho Roberta s Jordim Albou si stoper Pau Torres vstřelil vlastní gól, takže Barcelona na Villarrealu vedla už od čtvrté minuty. Z vedení se však neradovala dlouho, po střele Cazorly musel ter Stegen vyrážet a Gerard Moreno z dorážky vyrovnal na 1:1. V prvním poločase to byl z obou stran hodně aktivní fotbal. Barcelona si mohla vzít vedení zpátky, ale Suárez si na Asenja nepřišel.

Ve 20. minutě rozjeli hosté další akci a ta už skončila gólem. Lionel Messi předvedl skvělou individuální akci, kterou vyšperkoval přihrávkou na volného Suáreze a ten vrátil vedení na stranu Barcy. Všechno z pohledu hostí potvrdil i VAR. Ve 37. a ve 38. minutě měl Villarreal dvě slibné šance, které měly skončit gólem, avšak místo vyrovnání se Barca dočkala třetího gólu. Už v nastavení první půle po hezkém přiťuknutí Messiho vystřihl Griezmann lob á la Poborský a zvýšil na rozdíl dvou branek.

Villarreal měl ještě celý druhý poločas na to, aby s výsledkem něco udělal, ale měl to složité. Barcelona se dostala do laufu a bezpečně kontrolovala hru. Navíc měla i několik příležitostí ještě navýšit vedení, ale čtvrthodinu před koncem nebyl kvůli Vidalově ofsajdu uznán Messiho gól a o několik minut později zase Asenjo vychytal v tutovce Braithwaita. Až tři minuty před koncem zvýšil na 4:1 mladíček Fati, po přesné střele skrze obránce Gaspara.

V nastaveném čase orazítkoval břevno Messi a další hrozivou tutovku spálil Braithwaite. Barcelonu zahozené šance nemusely mrzet,neboť i tak si připsala přesvědčivé vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
valloire

3-0

Reagovat
Elmas

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele