7. kolo
29.09.2019 21:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Sevilla uspěla v přestřelce se San Sebastianem

Souboj dvou celků bojujících o evropské poháry zakončil sedmé kolo španělské nejvyšší soutěže. Úspěšnější v něm byla Sevilla, která proti San Sebastianu uhájila domácí prostředí díky brankám Nolita, Ocampose a Vázqueze.

Trenér Lopetegui udělal oproti porážce v Eibaru v každé řadě minimálně jednu změnu. Na stoperu nahradil Carrica Koundé, místo Escudera nastoupil Reguilón. Mimo základní sestavu zůstali Munir a Jordán, za něž zaskočili de Jong a Nolito.

Baskové byli na vlně tří vítězství v řadě a náramně vstoupili i do tohoto zápasu. Už ve čtvrté minutě zapresoval rozehrávku domácích Januzaj, obral protihráče o míč a kolmicí našel na druhé straně hřiště Mikela Oyarzabala. Ten neztrácel čas zpracováním a z první poslal míč podél Vaclíka.

Na vyrovnání ale Sevilla nemusela čekat dlouho. Už za čtvrt hodiny si na středu hřiště navedl míč na levačku Banega a vzdušným pasem za obranu našel Nolita, který míč trefil z voleje na zadní tyč a rozjásal početné obecenstvo. To na chvíli znervózněl sudí svou konzultací s videorozhodčím, k ofsajdu však podle něj nedošlo a gól platil.

Stejně jako Sociedad vstoupil do poločasu prvního, vlétli Andalusané do toho druhého. Jejich rychlá rozehrávka zřejmě zaskočila soupeřovu obranu, Navas prostrčil míč na Lucase Ocampose, který se prosmýkl kolem bránícího hráče a prudkou ranou překonal brankáře.

Druhá půle patřila domácím, Moyá vyrazil Ocamposovu střelu jen před sebe a měl štěstí při Banegově pokusu, který zamířil jen těsně vedle brány. Jenom tyč nastřelil patnáct minut před koncem střídající Jordán.

Uklidnit Sevillu dokázal až Franco Vázquez. Navas na pravé straně obehrál obránce, jeho následný střílený centr Moyá jen lehce vyrazil právě k Vázquezovi, který z malého vápna uklidil míč do poloprázdné sítě.

Nedlouho poté Ödegaard procpal míč za obranu na Portua, který přízemní střelou na zadní tyč přinutil Vaclíka podruhé kapitulovat. Na více se už ale hosté nezmohli a dovolili tak Seville dotáhnout se na ně. Oba týmy spolu s Barcelonou mají třináct bodů a jsou na čtvrtém až šestém místě.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, fullmatchesandshows.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele