28. kolo
11.06.2020 22:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Derby po restartu lépe zvládla Sevilla, Betis dostal dvě branky

K čemu je vám držení míče, když své šance nedotáhnete do finální nahrávky a tudíž nevstřelíte žádný gól? Takovou otázkou by se dalo shrnout snažení Realu Betis, který místy svého soka přehrával, jenže dvakrát inkasoval.

První půle ještě mnoho šancí nenabídla a spíš se hrál opatrný fotbal, ale po změně stran se začal postupně měnit i výsledek tohoto očekávaného utkání. Atmosféra bez diváků samozřejmě vadila, ale na to si holt budeme muset zvykat. Po faulu Bartry na pronikajícího De Jonga se prosadil Lucas Ocampos a o pár minut později přidal definitivní druhý hřebíček do hostující rakve také Fernando.

Ani jeden z trenérů oproti svým původním plánům a rozestavení velké změny nedělal a pro českého diváka bylo určitě zajímavé znovu sledovat v akci reprezentačního brankáře Tomáše Vaclíka. Asi nebudu předbíhat, když řeknu, že i díky němu Sevilla udržela čisté konto, pro Vaclíka se jednalo už o jedenáctou nulu na kontě. Po úvodním oťukávání se před Sevillou díky práci kapitána Navase otevřela možnost rohového kopu. Ten sice Bartra odvrátil, ale nakonec z toho byla nepříjemná rána Joana Jordána do rukavic brankáře Roblese.

Ten musel být v pohotovosti také o chvíli později, v jedenácté minutě. To se jeho směrem rozběhl Lucas Ocampos a všichni víme, co ve sprintu dokáže. Nezastavil ho nikdo z hráčů, nýbrž břevno. Jeho dělovku ze strany totiž odrazilo právě břevno za Roblesem, který byl v tu chvíli nejšťastnějším mužem na planetě. Krátce před uplynutím třiceti minut si Munir na levé straně udělal prostor kolem Emersona a Canalese, aby pak mohl příjemným centrem oslovit naskakujícího De Jonga. S ním neskákal nikdo, přeci však Nizozemec mířil těsně vedle.

V ofenzivě se rojiblancos vůbec nedařilo, Betis spíš působil dojmem zakřiknutého štěňátka. Trenér Rubi proto sáhl po změně a do hry vyslal Feddala místo obránce Sidneie. Sevilla ale dávala přesto obráncům Realu Betis zabrat. Munir El Haddadi opět kouzlil po straně a našel De Jonga. Jeho ránu z první však zablokoval pohotový Marc Bartra.

Souboj těchto dvou hráčů následně ovlivnil celý zápas, protože v 54. minutě to Bartra s důrazem trochu přehnal. Sudí Mateu Lahoz usoudil, že za tento zákrok ve vápně si Sevilla zaslouží kopat penaltu a Lucas Ocampos s ním nadšeně souhlasil. Brankáře Roblese poslal na opačnou stranu a slavil!

Další parádu vymyslel v 62. minutě a opět odkryl něco ze své geniality. Rohový kop totiž patičkou nádherně dloubl za sebe, kam si naběhl záložník Fernando. Nikdo jiný na nečekaný pohyb nereagoval tak dobře, takže Fernando hlavou navýšil vedení - 2:0.

Betis sice častěji držel míč na kopačkách, ale za celý zápas vyslal na Vaclíka jen jednu jedinou přesnou střelu. A s tím se opravdu vyhrávat nedá.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
celeb

no konecne! Snad sa ta pliaga znovu do kadrov nedostane a liga sa dohra.

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
berliner

Vacliku rozluc se s nulou,tip 4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele