27. kolo
07.03.2020 16:00 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Atlético si jen rozdělilo body s dobře bránící Sevillou

Atlético potřebovalo vyhrát, aby se dostalo zase o něco blíže Lize mistrů. V utkání se Sevillou sice jednou vedlo, ale nakonec se po brankách De Jonga s Ocamposem body přeci jen dělily. K vidění byly dokonce dvě penalty.

Atlético se zatím v lize nenachází na místech, na něž je zvyklé. A dnes se muselo popasovat s dalším těžkým soupeřem. Trenér Diego Simeone dal od začátku důvěru hráčům jako Oblak, Savić, Hermoso, Llorente nebo Koke, přičemž vepředu nechyběl mladíček Félix. Hosté přijeli i s brankářem Vaclíkem nebo kapitánem Navasem. Od prvních minut se dostali na hrací plochu i De Jong se Susem.

Atlético vstoupilo do utkání jasně aktivnější a víc na něm byla vidět snaha dát první gól. Především mladý Portugalec João Félix dělal obraně Sevilly velké potíže. Svým pohybem i míčovou technikou hrozil soupeři neustálým nebezpečím. Právě někdejší hráč Benfiky v sedmé minutě vysunul nabíhajícího Álvara Moratu vstříc Vaclíkovi a jeho rána z úhlu neskončila v bráně snad jen díky skluzu obránce Koundého. Na začátku to ale přeci jen vypadalo spíš na taktický boj.

Ani Sevilla nechtěla zůstat své pověsti ofenzivního týmu nic dlužna. V 16. minutě si míč zpracoval Suso a po několika krocích pořádně protáhl padajícího brankáře Jana Oblaka. Byla to vlastně taková předzvěst první branky utkání. O pouhé tři minuty později ji totiž měl na svědomí Luuk de Jong. Zkušený Nizozemec si po rychlé kombinaci zpracoval míč ve vápně, který minul obránce Savić. Dostal se tím do jasné výhody a s klidem prostřelil Oblaka.

Další zlomový okamžik utkání nastal ve 27. minutě. To si centr Kokeho zpracoval Felipe, který trefil ještě ruku obránce Diega Carlose. Sudí nejprve o penaltě nechtěl ani slyšet, ale nakonec vyslyšel prosby domácích hráčů a šel se podívat na obrazovku. Od ní se vrátil se žlutou kartou pro protestujícího trenéra Lopeteguiho a jasným verdiktem - penalta. K ní se postavil Álvaro Morata a poprvé od prosince se trefil!

Tou dobou se Sevilla nacházela na psychickém dně a Atlético toho využilo. O pouhé čtyři minuty později totiž Koke vystihl ve středu pole rozehrávku Sevilly a zavezl míč k šestnáctce hostů. Tam nahrál na Félixe, který i přes Vaclíkovu teč otočil skóre utkání na 2:1 pro colchoneros.

Sevilla se ale nehodlala vzdát. Dvě minuty na to mladý bek Reguilón zakončoval Jordánův pas jen do brankáře Oblaka, který zakročil na brankové čáře. VAR byl znovu v akci ve 39. minutě, když Trippier podkopl Lucase Ocampose ve vápně a sudí opět pískal penaltu. S ní si Ocampos náležitě poradil a srovnal stav zápasu na konci první půle na průběžných 2:2.

Gólově bohatý první poločas skončil a diváci doufali, že v podobném tempu to bude pokračovat. Nepokračovalo. Atlético se sice většinou s míčem potkávalo častěji, ale bylo to dost daleko od brány střežené Vaclíkem. Jeho obránci velmi dobře pracovali a ofenzivním hvězdám colchoneros kombinační prostor zmenšovali.

Střídající Yannick Carrasco po hodině hry pořádně vystrašil českého brankáře v bráně sevillského FC, ale Vaclík nakonec po teči Gudelje ještě dokázal reagovat. Dorážka Álvara Moraty už mířila mimo tři tyče. Gudelj o chvíli později vypíchl míč Correovi jen k dobíhajícímu Diegu Costovi, jenže jeho rána z první poslala míč mimo. A když ani Félix nezakončil přesně, bylo o remíze rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (5)

Přidat komentář
Pharrell

2:2

Reagovat
Largo

Reagovat
Elmas

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele