28. kolo
17.03.2019 18:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Villarreal udělal další krok na cestě za záchranou, Rayo porazil 3:1

Situace Villarrealu se každým kolem zlepšuje. Žlutá ponorka navázala na předchozí úspěšná vystoupení a v přímém záchranářském souboji přehrála Rayo 3:1, přičemž na svého soupeře má už šestibodový náskok. Villarreal se v celkové tabulce posunul na šestnácté místo, zatímco klub z Madridu je předposlední.

Rayo mělo utkání dobře rozehrané, jenomže Villarreal spasil dvougólový Toko Ekambi. Jeho dvě slepené branky v rozmezí pouhých dvou minut znamenaly ve druhém poločase obrat, který navíc stvrdil třetí brankou dvě minuty před koncem Gerard Moreno.

Duel na stadionu Cerámica byl nesmírně důležitý, LaLiga má do konce už jen deset kol a jak Villarreal, tak Rayo potřebují body. Není divu, že začátek byl z obou stran poměrně opatrný a po čtvrthodině přinesl Villarrealu jednu nepříjemnost. Zraněný Jaume Costa totiž musel opustit hrací plochu a na trávník vyběhl Miguelón Llambrich. Za další tři minuty stihla Žlutou ponorku další pohroma, Mario Suárez si ve vzduchu našel Imbulův centr a hlavou poslal Rayo do vedení. Domácí měli šanci na vyrovnání až ve 36. minutě, ale Chukweze zblízka z malého vápna Dimitrievskiho nepřekonal i proto, že dal balónu malou razanci. Villarreal se snažil ještě do konce prvního poločasu vyrovnat, ale marně.

Dočkal se však krátce po změně stran, v 50. minutě obrana Raya nešťastně zablokovala Chukwuzeho přihrávku přímo před prázdnou branku, kde Karl Toko Ekambi v pohodě vyrovnal. Za další dvě minuty dostal stejný hráč přesnou přihrávku do otevřené obrany a dobře mířenou střelou k tyči zařídil obrat.

Najednou se muselo činit Rayo, což byl velký problém. Domácí se uchýlili k defenzívě a madridský celek je neměl čím překvapit. Definitivní jistotu tří bodů dal Žluté ponorce v 88. minutě Gerard Moreno který přesnou placírkou ke vzdálenější tyči nedal Dimitrievskimu šanci.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Robík

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele