2. kolo
25.08.2018 22:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Real Valladolid - FC Barcelona 0:1

Nejtěsnější možnou výhru vydřela ve Valladolidu slavná Barcelona. Katalánci sice byli lepší, ale pořádně si oddychli, když gól v nastavení v podání Valladolidu zhatil ofsajd. Zápas ve Valladolidu tak rozhodl po pěkném sklepnutí Roberta Ousmane Dembélé.

Pro svěřence Ernesta Valverdeho se utkání nevyvíjelo dobře, Valladolid předvedl bojovný výkon a Barce několikrát zle zatopil. Poprvé hned v samotném začátku zápasu, kdy se po Piquého špatném skluzu dostal ke střele Ünal a ter Stegen měl co dělat, aby balón vyškrábl alespoň na rohový kop. Barcelona se pak po klasicku snažila držet balón a vyčkávala na vhodný okamžik k útoku. Dembélého střele scházela větší přesnost a o několik minut později to platilo i o jeho přihrávce na Suáreze, kde to francouzský křídelník přehnal s razancí. Ve 33. minutě zase odvedl výbornou práci brankář Masip, když zmenšil střelecký uhel Suárezovi. Tlak Barcy v závěru prvního poločasu rostl a především Masip si zachytal. Další střelu v podání Coutinha vyrazil.

Valladolid dokázal kočírovat hvězdy Katalánců jen do 59. minuty, pak hosté poprvé a vlastně naposledy v zápase udeřili. Roberto zvládl sklepnout zdánlivě přetažený centr na malé vápno a Ousmane Dembélé rovnou z první propálil Masipa.

Domácí celek se ale po inkasované brance nesložil. Naopak vytrval ve své hře a dokonce sahal po vyrovnání. Čtvrthodinu před koncem měl Keko na hlavičce vyrovnávací gól, ale pokus doprostřed branky ter Stegen kryl. Na druhé straně nemohl slavit branku Suárez, neboť v době přihrávky se nacházel v ofsajdu.

Minutu před koncem dobře zafungovala spolupráce Vidala s Malcomem, druhý jmenovaný vypálil přízemní střelu a Masip jí kryl. V nastaveném čase se Valladolid tlačil dopředu a Barcelonu pořádně vystrašil. Po centru Calera totiž srovnal hlavou Keko, nicméně branka nemohla být uznána kvůli ofsajdovému postavení. Sudí De Burgos si celou záležitost ještě zkontroloval u videa a dal Barceloně za pravdu. Katalánci vyhráli ve Valladolidu 1:0 a po dvou zápasech mají plný počet bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
dextroza_m

0:4

Reagovat
boryland

0:2......Leo 2...

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
valloire

1-1

Reagovat
RadekVonCZE

0:3 ::coo

Reagovat
RadekVonCZE

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:6

Reagovat
remeslnik

Takhle vodou "upravený" trávník se jen tak nevidí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele