11. kolo
03.11.2018 20:45 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Rayo Vallecano - FC Barcelona 2:3

Barcelona měla v souboji s Rayem hodně namále a užuž to vypadalo, že ztratí body, jenže v závěru předvedla famózní obrat a nakonec zvítězila 3:2. Hlavním tahounem se při absenci Lionela Messiho stal uruguayský snajpr Luis Suárez, který zařídil dvě branky Katalánců.

Hosté se opět představili bez Lionela Messiho, ale minulý týden ukázal, že i bez argentinské superstar to Valverdeho svěřencům šlape. Na začátku utkání nic nenasvědčovalo tomu, že by mohla mít Barca problémy. V 11. minutě obdržel výborný pas Jordi Alba, který pak zpětnou přihrávkou pod sebe namazal Luisi Suárezovi a Barcelona vedla 1:0.

Jenomže rychlá branka jakoby hosty uchlácholila a Rayo mohlo po půlhodině hry srovnat. Raúl de Tomás si seběhl na přihrávku a takřka z malého vápna trestuhodně minul ter Stegenovu branku! První varování přečkali hosté bez újmy, to druhé však nikoliv. Ve 35. minutě vypálil z hranice šestnáctky José Angel Pozo a i s pomocí tyče překonal ter Stegena. V závěru prvního poločasu rozezvonili tyčku i hráči Barcelony, jmenovitě obstřelem Luis Suárez.

Druhý poločas nabídl stejně, ba ještě možná zajímavější podívanou. Rayo totiž vstoupilo do druhého poločasu nebojácně a Barca se ocitla pod tlakem. Nejprve zmařil obrovskou příležitost Tomás, když i skvěle zasáhl nohou ter Stegen, ale o pár minut později už domácí dokonali obrat. Álvaro González byl na hřišti ani ne minutu, když se k němu odrazil balón před úplně prázdnou branku a tady pochopitelně nebyl žádný problém skórovat.

Valverdeho svěřenci byli v úzkých, ale stále měli dostatek času s výsledkem něco udělat. V 69. minutě se mohli domácí odpoutat na rozdíl dvou branek, ale Imbula v klíčové šanci selhal a to nakonec muselo Rayo hodně mrzet. Barcelona v závěru předvedla strhující obrat a nakonec získala tři body. Nejprve v 87. minutě sklepl Piqué dlouhý nákop Dembélému a ten přízemní střelou vyrovnal a následně další pas Sergiho Roberta uklidil ve skluzu do branky Luis Suárez. Fantastický závěr pro Barcelonu, krutý pro Vallecano. Katalánci si tak upevnili první příčku a nadále kralují LaLize.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
boryland

0:2.............Luis,Couts................

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
Assassin11

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele