22. kolo
04.02.2019 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Vallecano padlo, Leganés záchranářskou bitvu vyhrál 2:1

Vallecano po pěti zápasech bez porážky padlo a jeho přemožitelem se stal Leganés. Důležitou záchranářskou bitvu rozhodl pět minut před koncem Youssef En-Nesyri a to hned vzápětí po vyrovnávací brance. Hosté v zápase dlouho vedli a tři body získali navzdory vyloučení Allana Nyoma, který byl ze hřiště vykázán v 58.minutě.

Rayo do tohoto zápasu vstupovalo ve velmi dobré formě, z pěti ligových zápasů čtyřikrát vyhrálo a jednou remizovalo. Leganés takovou formou neoplýval, i když i on měl za sebou velice zajímavé výsledky a kupříkladu vítězství nad Realem Madrid v Copa del Rey, které mu ale k postupu do další fáze nestačilo.

V samotném zápase šlo o hodně, hrálo se o důležité body v boji o záchranu, které potřebovaly oba celky. Začátek zápasu byl poměrně nervózní a první gólovka byla k vidění až ve 22.minutě. En-Nesyri hlavičkoval ve vápně za sebe na Braitwaita, který zblízka orazítkoval tyčku. Leganés byl o něco aktivnější a o několik minut později se dostal do vedení. Na rohový kop Silvy si nejvýše naskočil Martin Braitwaite a hlavou překonal Dimitrievskiho, který se za balónem jen ohlédl.

Domácí potřebovali s výsledkem něco udělat a do karet jim jistě hrálo vyloučení z 58.minuty. Nyom u rohového praporku naprosto nepochopitelně a ostře zajel do protihráče a od sudího Martíneze nemohl vidět nic jiného, než červenou kartu. Leganés sice vedl, ale zbytek zápasu musel dohrávat v početní nevýhodě.

Vallecano pochopitelně vycítilo možnost na zvrat a vrhlo síly do útoku. Deset minut před koncem měl na kopačce vyrovnání De Tomás, který ale na malém vápně donutil ke skvělému zákroku Cuéllara. O chvíli později už domácí skutečně vyrovnali. Franco Di Santo ve vápně vypálil, Cuéllar jeho střelu vyrazil před sebe a dorážející Álvaro García už měl snadnou úlohu. Jenomže z vyrovnání se domácí dlouho neradovali. Rayo nepokrylo rohový kop a hlavička En-Nesyriho se pomalu, ale přece doplachtila za brankovou čáru. Času na opětovné vyrovnání už Vallecanu moc nezbývalo a hosté si výsledek dokázali udržet.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele