36. kolo
04.05.2019 13:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Vallecano dostalo v Levante čtyři góly a sestupuje

Hráči Levante uštědřili Rayu Vallecano čtyřgólový debakl a zároveň ho definitivně odsoudili k sestupu do nižší soutěže. Vallecanu nepomohlo ani výrazně větší držení balónu, protože góly padaly s jedinou výjimkou jen do jeho sítě.

Vallecano potřebovalo utkání ve Valencii nutně zvládnout, jenomže vůbec nezachytilo jeho začátek a brzy inkasovalo. Nejprve Mayoral postupoval sám na branku, ale ze stoprocentní gólovky nic nevytěžil a až o čtyři minuty později předvedli domácí pohlednou akci, na jejímž konci byl José Campaňa. Obrana přitom mohla odkopnout balón do bezpečí, jenže ten se odrazil přímo na kopačku Campani, který ho poslal do sítě. Rayo mohlo vyrovnat zhruba po půlhodině hry, kdy se ve velké šanci ocitl Tito, ovšem balón napálil jen do připraveného brankáře. Hosté nevyužili solidní možnost a vzápětí na to doplatili. Embarba v šestnáctce fauloval pronikajícího hráče a sudí nařídil ve prospěch Levante pokutový kop. Jedinečnou příležitost odskočit na rozdíl dvou branek Levante nevyužilo, Morales totiž trefil střed branky a tam nohy Garcíi.

Domácí tým si vše vynahradil až v závěru prvního poločasu, rohový kop zahraný na roh malého vápna zatloukl do sítě hlavou Rúben Vezo a s Vallecanem to v tu chvíli vypadalo hodně bledě. Do druhého poločasu muselo ze strany Raya dojít ke střídání, ale nedá se říci, že by to hostům nějak výrazně pomohlo. Po hodině hry mohl definitivně rozhodnout Mayoral, ale svůj druhý samostatný postup na branku tentokrát poslal do břevna!

V 71. minutě rozjeli hosté akci po levé straně hřiště, přičemž se balón postupně dostal až na malé vápno, kde ho nekompromisně poslal do branky Álvaro García. Vallecano ještě vycítilo šanci na zvrat, ale sedm minut před koncem přišla velká komplikace, která nakonec další veškeré snažení degradovala. Embarba uviděl za další faul druhou žlutou kartu a tím pádem červenou a Rayo muselo dohrávat v početní nevýhodě. Hned za další tři minuty stihla hosty druhá pohroma, když po rohovém kopu vstřelil třetí gól Levante hlavou Jason. Příznivci madridského klubu už věděli, že jejich tým sestup do nižší soutěže nemine. V poslední minutě utkání ještě Simon šikovně vysunul Enise Bardhiho a ten vstřelil čtvrtý gól domácích. Levante zvítězilo 4:1 a odsoudilo tím Vallecano k sestupu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele