7. kolo
30.09.2018 18:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Levante UD - Deportivo Alavés 2:1

Celek Levante konečně utnul šňůru tří porážek v řadě a na domácí půdě obral o všechny body Deportivo Alavés. To vstupovalo do utkání v roli mírného favorita a v době výkopu zápasu mu patřilo skvělé páté místo v tabulce.

Deportivo se na svého soupeře vrhlo hned od samého začátku. Již v páté minutě vstřelil Rubén Sobrino první gól utkání, který přišel po krásném centru vnějším nártem od Ibaie Goméze. Brzký gól je vždy skvělý hlavně směrem k průběhu utkání. Domácí Levante se tím nedalo vykolejit a pokračovalo v kombinační útočné hře. Vyrovnání přišlo poměrně záhy, v 19. minutě zápasu přišel prudký centr z levé strany, na který si naskočil domácí útočník Jason Remeseiro a bylo vyrovnáno.

Hostující tým se z inkasované branky stále neoklepal a i nadále mělo více ze hry domácí Levante. Ve 30. minutě si po krásné kombinaci z pravé strany naběhl do vápna Rubén Rochina, ale trestuhodně minul branku. O 6 minut později byl Toño García úspěšnější, když se přiřítil do velkého vápna a dělovkou na přední tyč prostřelil gólmana Pacheca. Levante do konce první půle svého protivníka k ničemu dalšímu nepustilo a mohlo se tak těšit z průběžného vedení 2:1.

Deportivo šlo do druhého poločasu s jedním střídáním, kdy ze hry odešel Rubén Duarte a nahradil ho Ximo Navarro. Začátek druhé půle měl vyrovnanější průběh a Levante se spíše soustředilo na ubránění výsledku. Domácí celek se tak dostal do dalšího zakončení až v 61. minutě, kdy střelu Moralese vytěsnil hostující gólman.

Čím více blížil konec utkání, tím více emocí se na hřišti projevovalo. Domácí tým dostal postupně 6 žlutých karet, přičemž celá polovina přišla až nastaveném čase. I na tom byla vidět skutečnost, jak moc se domácí chtějí vzepřít a konečně naplno bodovat. V závěru utkání ještě přišla nebezpečná střela od hostujícího Guillerma Maripána, ale pro radost domácích, také on svou šanci zahodil a přestřelil.

Domácí Levante tak uhájilo těsný výsledek 2:1 a připisuje si zaslouženě 3 body.

Autor: Lukáš Vladyka / marca.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele