22. kolo
02.02.2019 18:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Barcelona ve šlágru s Valencií jen remizovala

Lionel Messi zase řádil, ale na výhru Barcelony to tenkrát nestačilo. Vedoucí tým LaLigy musel s Valencií dotahovat dvoubrankové manko a nakonec bral v zápase bod za remízu 2:2. Zklamané nejspíše budou oba týmy, Barceloně se může ztenčit náskok na čele, zatímco Valencia mohla učinit další krok na cestě do evropských pohárů. Na slavném Camp Nou sice byla outsiderem, na druhou stranu však vedla už o dvě branky.

Barcelona to nemá s Valencií nikdy jednoduché a platilo to i tentokrát. Netopýři se pod vedením kouče Marcelina ještě nedávno trápili, ale dvě výhry v řadě a postup v Copa del Rey mužstvo zdravě nakoply.

Valencia do utkání doslova vlétla a Barcelona si už ve třetí minutě zápasu mohla oddechnout. Rychlou akci 4 na 3 zakončoval Parejo a ter Stegen vytáhl vynikající zákrok. K dorážce se pak ještě dostal Gameiro a Katalánce zachránila branková konstrukce. Barcelona okamžitě zklidnila hru a o pár minut později se marně dožadovala pokutového kopu, když střelu Semeda ztlumil Gabriel a nejspíše přitom i zahrál rukou. Domácí posléze typicky obléhali šestnáctku soupeře, který vyčkával na protiútoky a jeden takový ve 25. minutě proměnil ve vedoucí gól.

Rodrigo prostrčil balón na Gameira a ten nekompromisní střelou propálil ter Stegena. A domácím bylo ještě hůře, protože za chvíli Roberto fauloval Wasse a hlavní sudí zápasu odpískal ve prospěch Valencie pokutový kop! Dani Parejo zvolil razantní střelu a zvýšil už na 2:0.

Vedení však hostům dlouho nevydrželo. Barcelona ještě do poločasu snížila, když i ona kopala penaltu. Semedo byl faulován Lattorem a ani Lionel Messi si nedělal problémy a pokutový kop suverénně proměnil.

Hosté po prvním poločase vedli, ale po změně stran je ještě čekala pořádná šichta. Barca měla převahu a v 66. minutě ji přetavila ve vyrovnávací gól. Lionel Messi za vápnem vyslal perfektní kroucenou střelu a Neto se mohl jen ohlédnout. Argentinská modla znovu prokázala, jak je pro současnou Barcelonu nepostradatelná. Valverdeho svěřenci měli ještě dostatek času utkání zvrátit ve svůj prospěch, ale Valencia se dokázala ubránit a přivézt si z Camp Nou cenný bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
Assassin11

2:0

Reagovat
valloire

1-2

Reagovat
abu

Tvl to je zatim zapas

Reagovat
Messi the Genius"10"

1.gol - Rakiticova chyba - nechal mu moc prostoru a nechal ho projit.... blbe branil

2. gol - chyba Roberta? Nevim... za me jsem tam nic nevidel, na druhou stranu si nemyslim ze by mel byt v obrane - tezko posuzovat a jinak vubec jsme meli stesti, ze jsme ze začatku nedostali hned gola, tak jak to byvalo driv ale zase pred koncem 1.polocasu smula, ze Roberto nedal gola.... Defensivniho nebo stredniho zaloznika bych ho videl, aby lital.... celkove to bl pohlednej zapas se spoustou sanci, skoda ze jsme nevyhrali, ale Valencia je v dobre forme... no ja jsem s bodem spokojeny.... co uz, tento zapas nam titul urcite neprohraje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele