37. kolo
12.05.2019 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Barcelona se pro letošek rozloučila s Camp Nou výhrou 2:0

Barcelona se naposledy v letošní sezoně představila na Camp Nou a v souboji s Getafem dala alespoň částečně zapomenout na těžké vyřazení z Ligy mistrů. Trenér Ernesto Valverde tentokrát ponechal v sestavě největší hvězdy a ti se mu odvděčily dvěma brankami. Barcu poslal v první poločase do vedení Arturo Vidal a vše pojistil minutu před koncem božský Lionel Messi. Getafe si porážkou výrazně zkomplikovalo plány na čtvrté místo.

Getafe tak trošku doplatilo na výsledek z Liverpoolu, porážka 0:4 totiž stavěla Barcelonu do situace, ve které si musela výhrou udobřit zklamané fanoušky. Madridský klub potřeboval na Camp Nou nejlépe vyhrát, ale to byl za těchto okolností dost těžko zvládnutelný cíl, zvláště když Valverde poslal na hřiště některé hvězdy včetně Lionela Messiho.

Katalánci ale od začátku zápasu nepůsobili jistým dojmem a Getafe mělo dobré příležitosti udeřit. V 11. minutě přestřelil Cillessenovu branku Molina a stejný hráč o několik minut později znovu mířil hodně nad. Až po dvaceti minutách zkusila něco vymyslet i Barcelona a po Messiho pasu hlavičkoval do Sorii Jordi Alba. Pak už zase spěchal do dobré příležitosti Molina a tentokrát Jespera Cillessena překonal, ke smůle Getafe ale z ofsajdu, takže branka nebyla uznána. Defenziva Katalánců byla hodně nervózní a kupila jednu chybu za druhou, Molina toho ale nevyužil. Getafe nakonec za své nevyužité šance proti Barceloně tvrdě zaplatilo. Ve 40. minutě prodloužil Messiho centr Piqué a Arturo Vidal rychlou dorážkou rozjásal Camp Nou. Jen o pár minut později zachránil Soria Getafe od druhé inkasované branky, když vyrazil střelu Malcoma a následná další Vidalova dorážka byla zablokována.

Barcelona vedla 1:0 a pohodu z konce prvního poločasu si přenesla i do druhé půle. Hned na jejím začátku spálil velkou možnost Lionel Messi, toho zblízka vychytal Soría. Následně si brankář Getafe připsal další výtečný zákrok proti Malcomovi a zahozené barcelonské šance začaly výrazně přibývat. Getafe se tolik do hry nedostávalo, přesto mohlo dvě minuty před koncem vyrovnat, ale Molina podtrhl svůj zmar v dnešním utkání střelou do tyče! A Barcelona byla nekompromisní a v poslední minutě zápasu pojistila výsledek na 2:0. Lionel Messi se pustil do trojnásobné převahy hráčů, se štěstím dostal balón na Sergi Roberta, který mu přihrávku vrátil a Messi do prázdné uzavřel střelecký účet. Barcelona se pro letošní sezonu rozloučila s Camp Nou výhrou 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele