1. kolo
18.08.2018 22:15 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Barcelona - Deportivo Alavés 3:0

Měla to být snadná záležitost, ale nebyla. Barcelona se proti Alavésu poměrně natrápila, ale nakonec po hodině hry odemkla jeho defenzívu a vedení už nepustila. Rozhodující branku zápasu vstřelil nový kapitán Lionel Messi, výsledek pak pojistili Coutinho. Argentinec se zapsal mezi střelce dvakrát.

Barcelona předvedla proti Alavésu klasický výkon a ze svého prvního zápasu ligové sezony má tři body. Začátek zápasu byl se strany Katalánců překvapivě opatrnější, respektive pouze Messiho nepřesná střela znamenala ohrožení soupeřovy branky.

Až po půlhodině hry se začínal rozjíždět obávaný barcelonský kolotoč. Po pěkné souhře to užuž vypadalo, že zakončí Suárez, když se po míči vrhl pozorný Pacheco. O pár minut později orazítkoval z volného přímého kopu břevno Messi a Piquého následná dorážka hlavou skončila hodně nad. Barcelona do konce poločasu pořádně zvýšila obrátky, ale branka Alavésu byla prozatím zakletá.

Barcelona byla i po změně stran nadále lepší a zaplněný Camp Nou se nakonec dočkal po hodině hry. Lionel Messi rozehrál další volný přímý kop lišácky, přízemní střelou obelstil skákající hráče ve zdi i marně se natahujícího Pacheca.

Na tahu byl Alavés, který do té doby branku ter Stegena prakticky neohrozil. Útočila výhradně Barcelona. Po Messiho další střele zazvonila tyč a tvrdou Suárezovu střelu zneškodnil Pacheco. Barca ale vedla stále jen 1:0 a stačila jedna jediná povedená akce Alavésu a vedení mohlo vzít za své. Nic takového se ale nestalo. V 83. minutě si udělal prostor ve vápně Philippe Coutinho a křižnou ranou definitivně rozhodl o vítězství domácích. V nastaveném čase pak Katalánci přidali i třetí gól a znovu se o něj postarala největší hvězda Lionel Messi. Argentinec zužitkoval pasu Suáreze a levačkou uklidil balón k tyči.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
dextroza_m

6:0

Reagovat
boryland

2:0.................Leo,Luis..............

Reagovat
valloire

1-2, začneme klasikou

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
RadekVonCZE

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele