25. kolo
24.02.2019 16:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid si podle očekávání poradilo s Villarrealem 2:0

Atletico Madrid má i po 25. kole jistotu, že udrží před svým městským rivalem Realem druhou příčku, když si dnes poradilo s Villarealem 2:0. Hosté se naopak musí smířit s tím, že zůstávají na sestupových příčkách a čeká je ještě hodně práce, pokud se mají letos zachránit.

Úvod prvního poločasu začalo aktivněji domácí Atlético. Byl to však Villareal, který se jako první dostal do nebezpečné situace. V 10. minutě Asenjo rychle rozehrál dlouhý balon, ke kterému se po sklepnutí spoluhráče dostal Ekambi a prudkou střelou vyzkoušel pozornost Jana Oblaka. Ten se vytasil s reflexivním zákrokem a podržel své mužstvo.

Atletico se dostalo do vedení v průběhu 31. minuty. Po rychlém přechodu do útoku se k přihrávce dostal na levé straně Luis, který nacentroval míč do vápna, k němuž se prodral Álvaro Morata a uklidil míč za záda Asenja. Domácí se dostali do vedení 1:0. První poločas již nepřinesl nic dalšího a výsledek tak zůstal nezměněn.

Druhé dějství začalo podobně jako to první a ze hry mělo více domácí Atletico. V 58. minutě odešel ze hřiště střelec prvního gólu Morata, kterého nahradil Diego Costa. Ten se ukázal ve skvělém světle hned o 2 minuty později, kdy jej vysunul do protiútoku Griezmann, avšak Costa těsně minul soupeřovu branku.

S ubývajícím časem druhého poločasu se hostující Villarreal osměloval ke stále aktivnější hře, kterou jim svou pasivitou dovolili domácí. Definitivní tečku a klid domácím přinesla až 88. minuta, kdy Diego Costa kolmou přihrávkou našel Saúla Ñígueze a ten se ocitl zcela sám před gólmanem Asenjem. Podařilo se mu ho přelobovat a vysoký míč nakonec propadl až za brankovou čáru. Atlético vedlo 2:0 a pohodlný výsledek si rovněž podrželo až do závěrečného hvizdu.

Autor: Lukáš Vladyka / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele