27. kolo
09.03.2019 16:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético jediným gólem porazilo Leganés

Atlético vytvořilo minimálně na pár hodin tlak na vedoucí Barcelonu, když své utkání s Leganésem zvládlo. Jediný gól utkání obstaral Saúl Ñíguez. Los Colchoneros se zároveň pozitivně naladili před veledůležitou odvetou Ligy mistrů v Turíně.

Madridský cele má před sebou důležité období, v domácí soutěži nesmí zaváhat, aby se jeho ztráta na vedoucí Barcelonu ještě nezvýšila a už v týdnu ho čeká odveta proti Juventusu Turín v rámci Ligy mistrů. Leganés představoval na Wanda Metropolitano nebezpečného soupeře, který v pravidelně sbírá body.

Začátek poločasu patřil překvapivě Leganésu, který se snažil využít vlažného přístupu Simeoneho svěřenců, ovšem do větší příležitosti se nedostal. Atlético se dostávalo do tempa postupně, po dvaceti minutách prověřil Lunina střelou Thomas Partey. Leganés pak znovu vyrovnal hru a až před koncem první půle se Los Colchoneros nadechovali k náporu, nicméně defenzíva hostů v čele s brankáře Luninem neinkasovala.

Svým způsobem šlo o klasické utkání Atletů, tedy zápas ze zajištěné obrany, který může rozhodnout jediná trefa. Domácí sáhli o přestávce hned k dvojímu střídání a hru měli rozhýbat Thomas Lemar a Saúl Ñíguez.V 51.minutě byl ve vápně Leganésu podražen Nikola Kalinić a sudí odpískal pokutový kop. Nový muž na hřišti Saúl Ñíguez si z pokutového kopu na Luninovi vylámal zuby, avšak měl ještě k dispozici bezprostřední dorážku a tou už poslal Atlético do vedení.

Leganés měl dost času na vyrovnání, ale od inkasovaného gólu se pro něj utkání stalo mnohem složitější. Atleti skvěle bránili a dokázali být také nebezpeční. Za Luninem dvacet minut před koncem zvonila tyčka. Hosté na Wanda Metropolitano odpovědět nedokázali a z Madridu se vracejí s nepořízenou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele