37. kolo
13.05.2018 20:45 CET
5 : 4
(2:1)

Reportáž

Levante UD - FC Barcelona 5:4

Panečku, to byla podívaná! Levante jako první dokázalo v letošní sezoně porazit Barcelonu a ta tak dvě kola před koncem přišla o historický zápis! Odehrát sezonu bez porážky se znovu nikomu nepodařilo. Na Levante to byla pořádná divočina, domácí zvítězili 5:4. Hattrick si připsal na vítězné straně Boateng, na hostující zase Coutinho.

Ve Valencii na Estadio Ciudad padlo celkem devět gólů, takže pěkně popořadě. Ještě se sluší zmínit, že Ernesto Valverde nechal odpočinout některé hvězdy, včetně té největší Lionela Messiho.

Levante zaskočilo Barcu hned v úvodu a stačilo mu pouhých devět minut, aby se poprvé mezi střelce zapsal Emmanuel Boateng. Velký kus práce ale odvedl Morales, který celou akci připravil a přesnou přihrávkou naservíroval jistý gól právě Boatengovi. Domácí nadále hýřili aktivitou a Barcelona měla potíže. Ve 31.minutě už Levante vedlo o dva góly a znovu se o to postaral Emannuel Boateng. Ter Stegena obešel kličkou, zbavil se i Semeda a střelou do prázdné branky zakončil. Barcelona vstřelila do poločasu kontaktní gól, střela Coutinha ve vzduchu zaplavala a Oier na ní nedokázal zareagovat.

Domácí pokračovali ve své hře a krátce po změně stran si vzali dvoubrankové vedení zase zpátky. Enis Bardi se z druhé vlny dostal k balónu a nádhernou střelou z první nedal ter Stegenovi žádnou šanci. A ze strany Levante to v žádném případě nebylo všechno. V 50.minutě zvyšoval na hrozivých 4:1 Emannuel Boateng, který tak zkompletoval hattrick. S Barcelonou to vypadalo špatně a v 56.minutě ještě hůř. Roger pěkně vysunul Enise Bardiho a už to bylo 5:1. Ernesto valverde se na lavičce Barcy nestačil divit, co že se to s jeho týmem stalo.

Jenže dokud se nepíská konec, tak si proti Barceloně nemůžete být vůbec ničím jisti. Phillipe Coutinho využil špatného odkopu domácí defenzívy a snížil na 2:5. O několik minut později zkompletoval i on hattrick, když Oier na jeho krásnou ránu nedosáhl a rázem to bylo už jen o dva góly.

Neuvěřitelný zápas dostal dvacet minut před koncem novou dimenzi. Campaňa ve vápně fauloval a sudí nařídil pokutový kop. Při absenci Lionela Messiho se míče zhostil Luis Suárez a snížil už na rozdíl jediné branky. Utkání nápadně připomínalo dnes už legendární zvrát v zápase proti Paris Saint-Germain. A Barcelona měla šance na vyrovnáním Suárez trestuhodně přestřelil a Luna si málem vstřelil vlastní gól. Levante v závěru kouskovalo hru jak mohlo a nakonec v nervydrásajícím finiši těsné vedení uhájilo. Barceloně tak připravilo první porážku v sezoně.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
valloire

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
LeonardoUžoa

Reagovat
smazaný uživatel

První porážka letos v lize. Zamrzí, ale nevadí. Barça letos zaslouženě.

Reagovat
valloire

co ty na můj odborný typ Edmonte?

Reagovat
Assassin11

ty trole jednou ti vyšel tip, lebo stále píšeš, že barca prehrá ty blbe, tak jeden za sezonu si trafil, si fakt frajééér

Reagovat
valloire

jsem frajer, vím

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele