21. kolo
28.01.2018 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Lídr ani tentokrát nezaváhal

Ve velmi obtížném utkání dokázala FC Barcelona otočit vývoj utkání v druhém poločase a zvítězit na Deportem Alavés. Jak se dalo očekávat, taktovku nad zápasem převzali domácí, kteří ihned začali hrát na polovině Alavésu. Už v 8. minutě dokázal Lucas Digne vypíchnout míč obránci a pálit na zadní tyč. Jeho střela však minula branku. Odpověď baskických hráčů přišla v 23. minutě a byla hned gólová.

Lionel Messi ztratil míč na polovině soupeře a do rychlého brejku se pustila dvojice hráčů Deportiva. Ta využila špatného postavení Samuela Umtitiho a po dlouhém sprintu na sebe vše vzal John Guidetti, který nedal ter Stegenovi nejmenší šanci. Barcelona chtěla ihned vyrovnat a prosadit se mohl Philippe Coutinho, jehož střelu zblokoval Rubén Duarte.

Ve 36. minutě zahrával Messi z dobrých 25 metrů standardní situaci, ale z úhlu. S jeho nebezpečnou střelou si poradil Fernando Pacheco. V závěru poločasu kopal Messi opět přímý volný kop, jeho střela jen orazítkovala tyč. Po změně stran se Ernesto Valverde pokusil zareagovat na události na hřišti a do hřiště poslal Sergi Roberto a Jordi Albu.

Tato změna nepřinesla žádný efekt, ba naopak hráči Alavésu byli blízko dosažení druhého gólu. V 65. minutě se totiž Rubén Sobrino objevil za barcelonskou obranou, ale míč si špatně zpracoval, a proto ještě přihrával Duartemu, který jen trefil bránícího hráče. O pár minut později se mohl prosadit Paulinho, který po krkolomné akci nadvakrát zakončoval, ale Pacheca nepřekonal.

V 72. minutě přišlo vyrovnání. Na levé straně se hezky prosadil Andrés Iniesta, který nacentroval na Luise Suáreze. Ten z voleje pálil a jeho střela prošla až do sítě hostů. Výsledek zápasu byl určen necelých deset minut před koncem po faulu na střídajícího Paca Alcácera.

K volnému přímému kopu se opět postavil Messi, který vymetl všechny pavouky v šibenici a poslal svůj tým do vedení 2:1. Opravdu málokdo čekal tak vyrovnané a těžké utkání na Camp Nou. Neúnavnost domácích však přispěla k zisku plného počtu bodů, jenž Valverdeho tým opět posunul blíže k zisku ligového titulu.

Autor: David Kvapil / marca.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
boryland

3:0.............Leo 2,Luis...........

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
Messi the Genius"10"

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 mi staci

Reagovat
smazaný uživatel

7:0 (Suarez 3x, Messi 2x, Paulinho, Coutinho)

Reagovat
kvido17

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele