10. kolo
29.10.2016 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Barcelona - Granada CF 1:0

Zápas jasného favorita s naprostým outsiderem sice bodově dopadl podle očekávání, ovšem konečný výsledek utkání Barcelony s Granadou vypovídá sám o sobě, že vítězství katalánského velkoklubu 1:0 nebylo nikterak přesvědčivé. O jedinou branku utkání se postaral Rafinha a barcelonští tak drží kontakt s čelem tabulky.

Brazilský záložník se prosadil krátce po startu druhé půle, když doklepl do odkryté branky Neymarovu ránu do tyče. Jinak ovšem finální fáze domácího celku vázla, a zvláště Luis Suárez si odbyl jeden z mála večerů, kdy se ani náznakem nepodobal onomu špičkovému forvardovi, který každoročně usiluje o korunu krále střelců... Tak jako tak ovšem matný výkon obhájci titulu nakonec stačil na tři body a díky zaváhání Sevilly také na posun hned za záda vedoucího Realu Madrid s dvoubodovým odstupem. Granada naopak zůstává přikována ke dnu tabulky.

První půle nabídla vyrovnanou a nepříliš atraktivní podívanou. Barcelona sice měla jako obvykle územní převahu a míč neustále na kopačkách, jenže granadská defenziva přinejmenším oproti předešlým zápasům zaznamenala jistý pokrok a poctivě favoritovi odolávala. Před odchodem do kabin si tak domácí vytvořili pouhopouhé dvě střely na bránu a nebylo tedy divu, že se do přestávky diváci průlomu skóre nedočkali. Celou řadu brankových příležitostí měl zmíněný Suárez, jenže pokaždé buď minul, uklouzl či ztroskotal na brankáři Ochoovi.

To vše ovšem rázně napravil Rafinha jen tři minuty po změně stran, když Lionel Messi potáhl míč až do šestnáctky a předložil jej do strany Rafinhovi, který obratem poslal do gólové šance Neymara. Brazilská superstar sice napálila jen brankovou konstrukci, ovšem její krajan zareagoval ze všech nejrychleji a akrobatickým zakončením přes hlavu poslal Barcelonu do zaslouženého vedení.

Kdo však očekával, že se s průlomem skóre otevřou gólová stavidla, musel být zklamán. Barcelona totiž místo toho pokračovala v trápení, zatímco Granada neklesala na duchu. Když postupně selhali Neymar, Suárez i Messi, museli si domácí s nejistým jednobrankovým náskokem prožít nervózní závěr zápasu. Ani v něm ale nakonec granadští nedokázali vyrovnat, a tak se z Camp Nou poroučí s nepořízenou, jakkoli je prohra 1:0 z tohoto svatostánku na pohled decentním výsledkem.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0 1

Reagovat
boryland

4:0.........Leo,Ney,Luis.....

Reagovat
Pospovič

7:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0 v klidu

Reagovat
valloire

1-1

Reagovat
valloire

v klidu

Reagovat
smazaný uživatel

tohle barca vyhraje nechapu vysledek 1:1 cucáku

Reagovat
remeslnik

ikdyž Valoš rád porypkává, tak kolik dneska chybělo, aby mu to vyšlo?! (s odřeným vším možným dnes naštěstí nevyšlo). Jak nehraje první sestava, tak je to bída.

Reagovat
vanGomm

Nakonec ten jeho tip byl nejblíže skutečnému výsledku.

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 2x Messi, 2x Suárez, 1x Neymar

Reagovat
vanGomm

Reagovat
hradec

Ochoa je skvělej brankář, je s podivem, že Granada je tak slabá zatím, když mají jednoho z nejdynamičtějších brankářů světa. Evidentně obránci spoléhají, že vychytá absolutně všechno, a kašlou na to.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele