5. kolo
21.09.2016 22:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Atlético si z Camp Nou odváží cennou remízu 1:1

Šlágr pátého kola mezi Barcelonou a Atlétikem Madrid nakonec po velké bitvě skončil smírně 1:1, a tak je nakonec největším vítězem tohoto klání Real Madrid. Bílý balet sice rovněž pouze remizoval s Villarrealem, ovšem díky dělbě bodů mezi oběma největšími rivaly v boji o titul si uchoval náskok na čele ligové tabulky.

Domácí do utkání vstoupili lépe a zajistili si skrze Rakitićovu gólovou hlavičku poločasové vedení. Atlético však po změně stran ještě vyšponovalo svůj typický bojovný výkon a zásluhou střídajícího Ángela Correy se dočkalo krátce po hodině hry zaslouženého vyrovnání. V té době již na hřišti nebyli Sergio Busquets a Lionel Messi, tedy dva takřka nepostradatelné články barcelonské hry. I tyto absence nakonec přispěly k tomu, že strhnout vítězství zpět na svou stranu se již Barceloně nepodařilo.

Jako první pokoušel střelecké štěstí Messi, jehož ve čtrnácté minutě vychytal bez větších potíží brankář Jan Oblak. Na opačné straně zase zahrozil Yannick Ferreira Carrasco, ovšem Marc-André ter Stegen se jeho kroucenou ranou po čtvrthodině hry rovněž zaskočit nenechal. Na další šanci katalánského velkoklubu si museli fanoušci počkat až do třiatřicáté minuty, kdy Jordi Alba našel přízemním centrem Luise Suáreze, ovšem uruguayského kanonýra na poslední chvíli ubránil jeho krajan Diego Godín.

S blížícím se koncem první půle se domácí tribuny marně dožadovaly odpískání pokutového kopu za nastřelenou ruku Gabiho a průlom skóre záhy nezaznamenal ani Neymar, jenž po dobré práci Rakitiće zamířil těsně vedle. Čtyři minuty před odchodem do kabin však Barcelona přece jen slavila úspěch, a to zrovna nečekaným způsobem - po standardní situaci. Nakrátko rozehraný rohový kop totiž nachytal hostující defenzivu v nedbalkách a Iniestův výtečný centr našel trestuhodně nehlídaného Rakitiće, pro nějž už nebyl problém uklidit míč zblízka do sítě.

Atlético se po změně stran snažilo o bleskovou odpověď prostřednictvím Antoina Griezmanna, avšak ani jedna ze dvou ran francouzského útočníka se gólově neuchytila. Poté ovšem došlo na zmíněná zranění Busquetse s Messim, jenž bude dle pozápasového klubového vyjádření mimo hru po dobu tří týdnů. A aby toho pro domácí nebylo málo, hned vzápětí navíc jejich soupeř srovnal stav. U zrodu celé akce byl narychlo rozehraný přímý kop směrem k Fernandu Torresovi, jenž jej posunul směrem k Ángelu Correovi a zoufalý Javier Mascherano spolu již pouze ze země sledoval, jak Correova přízemní rána s pomocí tyče zapadá za záda bezmocného ter Stegena.

Zodpovědnost při absenci Messiho v závěru utkání padla na duo Neymar - Suárez, přičemž obzvláště první jmenovaný představoval pro branku Atlétika neustálé nebezpečí, jež musel pravý bek Juanfran pravidelně krotit na samé hranici faulu. Když pak v závěru po Neymarově centru neuspěl ani Gérard Piqué a Jordi Alba v slibné šanci přestřelil, zbyl ještě čas na jeden kritický moment na opačné straně. Brankář ter Stegen si však s Godínovou hlavičkou efektním zákrokem poradil, a tak se musely oba celky spokojit se ziskem bodu za remízu 1:1.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (14)

Přidat komentář
valloire

0-2

Reagovat
technecium

On fandí městským rivalům

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Hlavně nebrečte pořád že tipuje jejich výhru neznamená, že jim fandí

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Mořská vosa

2:1

Reagovat
dextroza_m

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
Unique

Proti Atletům to bude hodně náročnej zápas. Ideální by bylo vítězství a ztráta Realu Madrid. Což, ale není moc pravděpodobné

Reagovat
Ragnar Lothbrok

1 - 2

Reagovat
smazaný uživatel

Těžké, ale snad tři body.

Reagovat
Unique

Reagovat
boryland

3:0.......Leo,Ney,Luis......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele